Bo znal Tadej Toš s 'štajerskim humorjem' nasmejati vso Slovenijo? Foto: Miran Juršič
Bo znal Tadej Toš s 'štajerskim humorjem' nasmejati vso Slovenijo? Foto: Miran Juršič

Večer, na katerem bodo podeljene najprestižnejše medijske nagrade v Sloveniji, bo potekal na velikem odru SNG-ja Maribor, dogodek pa bo režiral Klemen Dvornik. Prireditev tradicionalno poteka v organizaciji revije Stop, neposredni prenos podelitve pa si boste lahko od 20.00 naprej ogledali tudi na 1. programu Televizije Slovenija.

Jurij Zrnec in Tjaša Železnik, Bojan Emeršič in Pia Zemljič, Slon in Sadež in Tadej Toš. V dvajsetih letih podeljevanja so se zvrstili še mnogi drugi, a omenjeni voditelji oziroma voditeljski dvojci so tisti, ki so bili v preteklosti najbolj izpostavljeni kot voditelji. Letošnje Viktorje bo vodil Toš, ki velja za "najbolj jezičnega Štajerca". Tadej Toš je bil stalni član ansambla SNG Maribor med letoma 2000 in 2013, na tem istem odru pa vsako leto vodi prireditev Bob leta in tako gre vsekakor za prostor, kjer bo njegov nabrušen jezik prišel še bolj do izraza.

Kakšno presenečenje v rokavu?
Znani so že glasbeni nastopi, ki bodo "začinili" letošnjo podelitev. Viktorji so v preteklosti postregli s kar nekaj nenavadnimi sodelovanji. Letos bodo oder zasedli Dan D, ki poleti s svojim akustičnim repertoarjem odhajajo na turnejo po slovenskih gradovih, na Viktorjih se bodo predstavili s svojo intimno zgodbo, pesmijo Kamn. CoverLover so bili na viktorskem odru skupaj z Zoranom Predinom, tokrat pa se bodo predstavili z novim članom, kitaristom in pevcem Matejem Brodarjem – Brojem. Anja Baš, ki se je nekateri spomnijo iz zasedbe Angee, drugi pa kot članico zasedbe Rock Partyzani, se bo predstavila z nadvse zanimivo in privlačno spremljevalno skupino Bejbe.

3Čelos so se nedavno predstavili s skladbo Madamme, nadaljevanje ljubezenske zgodbe pa so še nadgradili. Fantovska zasedba In & Out, ki je po novem trio, je februarja izdala prvenec Valovi, naslovno pesem pa bodo premierno predstavili prav na Viktorjih, na odru pa se jim bo pridružil raper Trkaj. Skupina Muff, ki je na Emi zablestela s pesmijo Let Me Be, bo predstavila novo balado.

Letošnji nominiranci se bodo v zadnjih trenutkih nestrpnega pričakovanja sprehodili tudi po rdeči preprogi, po osrednji prireditvi pa se bodo pridružili preostalim gostom na najbolj pričakovani zabavi leta - poviktorski zabavi v Kazinski dvorani SNG Maribor.