Sejem Collecta je pravi raj za vse zbirateljske navdušence. Foto: BoBo
Sejem Collecta je pravi raj za vse zbirateljske navdušence. Foto: BoBo

Organizatorji prireditve, ki vsako leto privabi zbiralce in trgovce kovancev, bankovcev, znamk, razglednic, starih knjig, tiskov, figuric in drugih drobnih zbirateljskih predmetov, so sporočili, da bo letos sejem združil zbiralce iz Belgije, Slovenije, Italije, Poljske, Hrvaške, Nemčije in Srbije.

Collecta je letos pripravila tudi tematsko razstavo na temo nostalgije, v okviru katere si bodo obiskovalci med drugim lahko ogledali znamke, izdane ob 75. obletnici priključitve slovenskega Primorja in Istre k Jugoslaviji, razglednice in značke z upodobitvijo Slovencev na kulturnem, športnem in političnem področju, zbirko čipkarsko-filatelističnih materialov, ljudske noše in maske v filateliji, izbor iz zasebne zbirke starih otroških knjig Moja otroška knjiga, junake stripov ter mnoge druge.

Na prireditvi bodo prisotni tudi strokovnjaki, ki bodo obiskovalcem pomagali ocenjevati filatelistične in numizmatične predmete. Poleg Pošte Slovenije bo na sejmu prisotna tudi Nemška pošta – Deutsche Post.

Sejem bo trajal do 29. septembra.