Pred Keučevo so zdaj novi nastopi in snemanje prvenca. Foto: MMC RTV SLO
Pred Keučevo so zdaj novi nastopi in snemanje prvenca. Foto: MMC RTV SLO
Maja Keuc
Keučevo ste v spletni klepetalnici med drugim tudi zasuli s čestitkami in dobrimi željami, za katere se je pevka na koncu klepeta iskreno zahvalila. Foto: MMC RTV SLO
Evrovizija 2011, Slovenija
Pevka je na Evroviziji zasedla 13. mesto v finalu in kar tretje v polfinalu. Foto: EPA
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Sprejem Keučeve pred dobrim tednom so popestrili na letališču Jožeta Pučnika člani ansambla Veseli svatje, ki so pevki zaigrali venček domačih viž. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Na evrovizijskem odru so Keučevi družbo delale štiri spremljevalne vokalistke: Ana Bezjak, Sandra Feketija, Katja Koren in Martina Majerle. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pevka je v klepetalnici še enkrat poudarila, da na veliko stvari pri samih pripravah ni imela vpliva, zato je želela svojo vlogo opraviti kar se da najbolje. "No, upam, da mi je to uspelo," je ob tem pripomnila z virtualnim nasmeškom.

Cel klepet s pevko si lahko preberete, če kliknete na to povezavo.

Keučeva se je v MMC-jevi spletni klepetalnici mudila natanko en teden od vrnitve iz Dűsseldorfa. Tam je Sloveniji v sobotnem finalu pripela 13. mesto in tako za Slovenijo dosegla četrto najboljšo uvrstitev na izboru - gledano na povprečno število doseženih točk na državo.

Kot je priznala, je sama človek, ki mora imeti zmeraj postavljen nov cilj. "Vsekakor se zavedam, da se moram še ogromno naučiti, se izobraziti, vendar bom za svoje cilje tudi trdo garala ... Dokler mi ne uspe! Sem pač trmast kozorog," je zatrdila z virtualnim nasmeškom.

Večja prepoznavnost, ki jo je deležna Keučeva v zadnjih mesecih - vse od osvojitve drugega mesta na resničnostnem šovu na največji slovenski komercialni televiziji - pa od časa do časa ne preseneča samo pevke, marveč tudi njene najbližje. "Moji bližnji so isto včasih začudeni tako kot jaz ... Jaz sem namreč še zmeraj ista Maja, kot sem bila pred enim letom, in včasih sploh ne dojemam, kaj se dogaja," je priznala pevka.

Do zdaj še ni imela nobenih slabih izkušenj s svojimi oboževalci. "Skušam biti do vseh potrpežljiva in prijazna ter jim dam na lep način vedeti, da sicer cenim njihove želje, a jim žal ne morem ustreči," je pojasnila Keučeva.

Njen življenjski tempo je vedno bolj divji
Po vrnitvi iz Dűsseldorfa sta po krajšem oddihu zdaj na vrsti njena samostojna kariera in snemanje prvenca. Izid singla načrtuje septembra, albuma - ki bo imel tudi malce rokerskega pridiha - pa pozimi. Album pa bo, kot je priznala v spletni klepetalnici, v slovenskem jeziku. "Ker se mi tukaj res ne splača izdati albuma v angleščini. Pa mislim, da je se spodobi, da se malo potrudim in zapojem še kaj v slovenskem jeziku," je pojasnila z nasmeškom in dodala, da bo vse posneto tudi v angleškem jeziku.

Nekaj poletnih dni bo Keučeva preživela na morju in verjetno tudi v Londonu, kjer bo obiskala kakšen koncert gospelglasbe, je izdala v klepetalnici. Še naprej pa se spogleduje s študijem v tujini.

Uporabnike pa je zanimalo, kako bo študij v tujini vplival na zvezo s spremljevalcem, plesalcem skupine Maestro Anžetom Zalarjem. "Predvsem sva oba še zelo mlada in mislim, da je še pred obema lepa prihodnost in zato se tudi obojestransko podpirava ter se veselila uspehov drug drugega ... Zavedava se vseh posledic, ki pridejo, a tako pač je to življenje," je bila realistična Keučeva.