Komentator je še enkrat pohvalil odlično ozračje, ki je vladalo med ekipo v Dűsseldorfu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Komentator je še enkrat pohvalil odlično ozračje, ki je vladalo med ekipo v Dűsseldorfu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Hofer je letošnjo Evrovizijo ocenil za eno boljših in večjih od preteklih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ocena Evrovizije 2011 komentatorja Andreja Hoferja

Komentator je za MMC dejal, da je za njim ena lepših in večjih Evrovizij. "Podobna je tisti v Koebenhavnu, ko je bilo v dvorani tudi 35.000 ljudi. Čeprav se mi zdi, da je bila letos dvorana celo večja kot tista, v kateri smo bili takrat z Nušo Derendo," je pojasnil Hofer.

Cel pogovor z njim si lahko pogledate v videu desno.

Klima v ekipi je bila izredno pozitivna in tako je ostalo tudi do samega konca. "Mi smo se veliko presmejali in pozabavali tudi na račun drug drugega. Dobre volje je bilo precej, garanja pa tudi. Majina pesem ni enostavna. Zanjo moraš biti vedno 100-odstoten. V bistvu je bil ta pritisk na njenem glasu najtežji," je priznal komentator.

Hofer si bo letošnjo Evrovizijo zapomnil po dveh dogodkih. Po voditeljskem trojčku oziroma sami produkciji in padcu komentatorskih linij: "To je bilo zelo zabavno, tragično pravzaprav," se je stresnih trenutkov za MMC spominjal Hofer.

Tudi za voditelja - tako kot za zakonca Vlašič - Azerbajdžan ni veljal za favorita. "Verjetno gre za nek subjektivni okus. Tudi Slovenci, kolikor vem, nismo dali Azerbajdžanu nobene točke," je ugibal Hofer in dodal, da je prav zanimivo, kam se zdaj Evrovizija seli.

"Ko smo se pogovarjali o Azerbajžanu 2012, se je vsak nasmehnil. Ne vem, kaj je ta nasmeh pomenil. Vsi gremo tja z enim zadržkom, eno rezervo, ker ne vemo, kaj nas čaka. Gotovo odličen šov. Oni bodo gotovo s svojo nafto najeli najboljše voditelje za to," je sklenil Hofer.

Ocena Evrovizije 2011 komentatorja Andreja Hoferja