Keučeva se je preselila iz Nizozemske na Švedsko, kjer živi njena ljubezen Jonah Nillsson. Foto: MMC RTV SLO
Keučeva se je preselila iz Nizozemske na Švedsko, kjer živi njena ljubezen Jonah Nillsson. Foto: MMC RTV SLO
Maja Keuc
Pevka pa dodaja, da s tem ni rekla zadnje besede v Sloveniji. Foto: MMC RTV Slovenija/Sandi Fišer
Keučeva je zastopala Slovenijo na Evroviziji leta 2011. Foto: Reuters

"Občutek imam, da sem trenutno v čisto novem poglavju v življenju, kjer si moram vzeti čas zase in izostriti svoj fokus. V dveh letih, odkar sem odšla študirat v tujino, sem dvakrat zamenjala državo in ogromno je tudi drugih novosti in odgovornosti, ki so se nalepile zraven," je zapisala pevka na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook.

Pevka se je pred časom preselila na Švedsko, kamor jo je peljala ljubezen do pevca in klaviaturista skupine Dirty Loops Jonaha Nillssona. S Švedom sta se spoznala prav med študijem na glasbeni akademiji Codarts v Rotterdamu, kamor se je Keučeva preselila leta 2012.

"Neprestano 'letanje' sem in tja, občutek, da nikjer nisi zares doma, da si razpet med preveč različnih energij, projektov in obveznosti, naredi človeka včasih malo otopelega. Predvsem pri meni zelo vpliva na ustvarjanje glasbe, ki pa je proces, ki ga ne moreš prisiliti, če imaš svoje delo zares rad. Zato sedaj ostajam v Stockholmu, kjer bo moj edini fokus nadaljevanje šolanja in ustvarjanje nove glasbe," je še zapisala pevka.

Šolanje nadaljuje na Švedskem
Na Švedskem se je pred kratkim vpisala na Kraljevo akademijo za džez. Že pred časom pa se je začela predstavljati pod umetniškim imenom Amaya. "Ko bo moj projekt zvenel 'prav' in ko bo moj ustvarjalni duh spet na pravem mestu, pa bom z največjim veseljem to spet delila tudi z vami," končuje Keučeva na Facebooku. Poleg študija glasbenica piše glasbo z različnimi producenti in pripravlja nov album.

Tujka v novem mestu
Ob tem je za MMC še povedala, da je Švedska zanjo predvsem novo in neznano okolje. "Tujec si. Ne znaš jezika, traja nekaj časa, da se privadiš in najdeš svojo pot, da te ljudje sprejmejo. Predvsem pa sem v fazi, v kateri sprejemam odločitve, za katere želim, da zaznamujejo mojo prihodnost ... Delati s tujci, graditi kariero na tujem - to je precej težje kot na domačih tleh, seveda. V bistvu začenjam od začetka. Ne umikam se pred nikomer, samo osredotočiti se želim na svoje novo življenje, na novo Majo. Trenutno sem našla prostor, kjer lahko svoj potencial izkoristim, in vsak dan je izziv. V Sloveniji tega na neki točki na žalost nisem več čutila in takrat sem naredila ta korak naprej," je dejala pevka za MMC.

Ob tem je poudarila, da že dolgo ni več Maja iz oddaje Slovenija ima talent. "Sploh v zadnjih letih sem se precej izoblikovala - tako osebno kot glasbeno - in bolj kot veš, kaj hočeš in kdo si, bolj veš tudi to, kdo nisi in česa ne želiš. Trenutno sem samo ocenila, da se moram osredotočiti na svojo novo glasbeno vizijo in izpopolniti stvari, ki si jih še želim, to pa lahko narediš samo, če si stoodstotno zraven," je delila svoje poglede Keučeva.

Čas za korak naprej
Na Švedskem si želi ostati, zato pravi, da je zdaj pravi čas, da se končno odcepi od slovenske varnosti. "To pa niti najmanj ne pomeni, da ne pogrešam domovine in svojih ljudi ali da me ni pogosto strah. Kadar koli bom izdala nov glasbeni izdelek, bo ta vsekakor prijadral tudi domov. Čutim pa pri sebi, da moram to narediti predvsem zase. Glasba in nastopanje sta moji iskreni ljubezni, in če nista iz srca, je bolje, da ju ni," je še dodala pevka.