Maja je od Slovenije oddaljena 15 ur vožnje z avtomobilom. Foto: BoBo
Maja je od Slovenije oddaljena 15 ur vožnje z avtomobilom. Foto: BoBo
Maja Keuc
Pesem najdemo na Majinem albumu Indigo, ki je izšel lani. Foto: YouTube

Štajerka se je po dveh mesecih študija na Nizozemskem na kratko vrnila v domovino, saj je v torek v Ljubljani predstavila videospot za balado You're a Tree and I'm a Baloon. Spot sta ustvarila mojstra videoprodukcije Filip Filković Philatz in Zdenko Bašić, posnet pa je bil že februarja v Zagrebu.

"Kmalu je bil narejen, a smo se vsi strinjali, da bi bilo hecno, če bi tak zimski videospot izdali spomladi. Zato smo ga preložili na hladnejše vreme," je dejala v studiu oddaje Dobro jutro.

Resna in pridna študentka
Slovenska predstavnica na Evroviziji leta 2011 je še dejala, da se je na Nizozemskem poleg petja začela učiti tudi klavir. "Sem šele na začetku, a mi kar gre. Uživam in iz vsake ure skušam potegniti čim več, navsezadnje sem se zato tudi preselila tja," je dejala. Prepričana je, da bo čez štiri leta, kolikor traja študij, bogatejša za precej znanja. "Bom veliko mirnejša, hkrati pa samozavestnejša."

Pohvalila je tudi tamkajšnje profesorje: "Ne dajejo nas v kalup, ampak nam skušajo pomagati, da najdemo svoj pravi izraz."

Nastopi na vidiku
Pa so v deželi mlinov na veter, oranžne barve, neskončne ravnine in sira na obzorju že kakšni koncerti? "Vsak torek se odvijajo jam sessioni, veliko je klubov, s tem pa tudi veliko priložnosti za nabiranje izkušenj. Je pa odvisno tudi od nas samih, kako smo se zmožni organizirati in se vključiti v različne projekte. Sama sem zunaj šole že oblikovala novo skupino, s katero pripravljamo material, na vidiku je tudi nekaj koncertov. Počasi in vztrajno pa bo ..."

Spodaj si oglejte pogovor z Majo in njen novi videospot.

Maja Keuc v oddaji Dobro jutro
Maja Keuc v oddaji Dobro jutro