Panč bo letos malo drugačen kot prejšnja leta, saj bo sedežev zaradi z novim koronavirusom povezanih omejitev precej manj. Foto: Tomaž Kos/Tomaž kos
Panč bo letos malo drugačen kot prejšnja leta, saj bo sedežev zaradi z novim koronavirusom povezanih omejitev precej manj. Foto: Tomaž Kos/Tomaž kos

Kljub novemu koronavirusu bo tudi to leto potekal festival stand up komedije Panč. V primerjavi s preteklimi leti, ko se je številka gostov gibala med 800 in 1000, bo letošnji obisk omejen na 350 sedišč, saj bo prireditev potekala v skladu z omejitvami NIJZ-ja.

Za 13. Panč, ki bo sicer potekal med 20. in 24. avgustom, pa so letos zaradi velikega zanimanja razpisali še dodaten večer: Črni ponedeljek, ki bo ponovitev petkovega programa.

Nagradna igra: z MMC-jem na Panč

V sodelovanju z organizatorjem podarjamo pet vstopnic za festival Panč. Nagrajenci so bili o tem obveščeni po elektronski pošti.

Kateri lik iz otroške oddaje je igral Dave Thompson?

Pravila nagradne igre si preberite tukaj.

Dobra stran omejitve nastopanja naj bi bila predvsem prevlada novega materiala vodilnih domačih komikov, za zabavne večere na Ljubljanskem gradu je namreč znova skupaj stopila celotna slovenska scena stand up komedije: "13. Panč bo še najbolj podoben prvemu, ko smo nastopali sami domači komiki, prijatelji, in to sva letos dajala na prvo mesto … ob kakovosti novih setov. Glavno vodilo pri organizaciji letošnjega festivala je skrb za varovanje zdravja vseh udeleženih. Tudi zaradi tega smo se prvič popolnoma odpovedali nastopom komikov iz nekdanje skupne države, program mednarodnega večera pa stkali s preverjenimi s komiki s štirih celin, ki že nekaj časa živijo in delujejo v Evropi, kjer gradijo angleške stand up večere," sta zadovoljno povedala Tin in Tešky, očeta festivala.

Med drugimi bodo na festivalu nastopili tudi Pižama, Martina Ipša, Lucija Ćirović in Gašper Bergant. Sklepi nedeljski večer, ki pa bo obarvan mednarodno, s komiki s štirih celin, bo povezoval Dave Thompson, soigralec Hugha Laurieja v filmu Punčka, mogoče pa bo (Maybe Baby), ki je v kar 70 epizodah glas posodil vijoličastemu telebajsku Tinkyju Winkyju, poleg tega pa je pisal skeče za številne prepoznavne komike.