Tadeja Ternar iz Beltincev je nova mis Slovenije. Foto: RTV SLO
Tadeja Ternar iz Beltincev je nova mis Slovenije. Foto: RTV SLO
Finalistke so se tik pred samim izborom še enkrat prišle pokazat novinarjem. Foto: RTV SLO
Izjava Jureta Godlerja na Mis Slovenije
Izbor za mis Slovenije 2007

Bogovi so tokrat stali na strani 19-letni Tadeji Ternar, simpatični Prekmurki, ki prihaja iz Beltincev. Prva spremljevalka je postala Duška Stojič, 24-letna študentka iz Dolenjskih Toplic. Druga spremljevalka pa je postala 24-letna Anja Lukman iz Celja.

Za mis fotogeničnosti so lento nadeli Pii Sari Odlag. Naziv za mis simpatičnosti pa je šel v roke Hani Hervatski iz Ljubljane. Naslednja podeljena lovorika je bila za mis revije Lea. Bralci revije so za najlepšo izbrali Majo Hribar, ki je postala tudi mis interneta.

Poleg lepotic so se na prireditvi predstavile tudi kreacije 12 modnih oblikovalcev z natečaja revije Elle. Vsaka finalistka za mis Slovenije je na finalni prireditvi nosila eno izmed oblek, ki so jih izdelali finalisti. Najlepšo kreacijo je izbirala posebna žirija revije Elle, nagradili pa so Majo Ferme.

Gneča na voditeljskem mestu
Prireditev je že na začetku zaznamoval voditelj, nihče drug kot ZVER, ki se je trudil domov odpeljati najlepšo med lepoticami. Za zverinsko podobo se je skrival znani imitator Jure Godler, njegova sovoditeljica je bila znana slovenska igralka Aleksandra Balmazovič, scenarij pa je bil delo še enega znanca s TV-zaslonov, Mihe Šaleharja.

Ves čas so napovedovali, da bi Godler prireditev vodil sam, zato so bili mnogi presenečeni, ko ga je na oder v verigah privlekla Aleksandra. Še bolj pa je občinstvo presenetilo, da je ves čas ostala ob njem in imela celo več besedila kot mladi imitator. Prireditev sta tako vodila skupaj skoraj do konca, ko je vajeti v roke prevzel legendarni Boris Kopitar, ki se mu je ob razglasitvi najlepših Slovenk pridružila Iris Mulej, mis Slovenije 2006.

Boleč vrat gledalcev v dvorani
Glede na to, da je bil na odru Godler, nismo mogli pričakovati, da bo izbor vodil na konvencionalen način. In res je bilo tako. Mladi genialec je spet navdušil s neverjetno sposobnostjo vživljanja v vlogo in se tako prelevil v pošastno ZVER, ki si nadvse želi dekle, ki bi ga ljubilo, a ostaja praznih rok. Nekaj dni pred prireditvijo so posneli tudi kratke duhovite skeče, ki so jih predvajali med samo prireditvijo. Zaradi nenavadne postavitve odra, so si gledalci v dvorani projekcijo lahko ogledali kar na stropu. Oder je bil namreč v obliki kroga, sedeži pa so bili na vseh štirih straneh. Velikega platna tako niso mogli postaviti ob steno dvorane, saj bi to pomenilo, da bi ga imela ena skupina občinstva za hrbtom.

Tadeja pravi, da ne bo pela
Ko smo že menili, da o talentih veseljaka Godler vemo že vse, je nas je prepričal o nasprotnem. Skupaj z Alenko Gotar sta v slogu Andrea Boccellija in Sarah Brightman zapela operno različico pesmi The Beauty and The Beast in navdušila. Pel je tudi Boris Kopitar, a ne o žametnih vrtnicah. Za spremembo pa ni nastopila nobena pojoča slovenska misica. Tadeja Ternar pa nam za zdaj obljublja, da je ne bo zaneslo v pevske vode. A tako so govorile tudi druge. Počakajmo še kako leto.

C. R.

Izjava Jureta Godlerja na Mis Slovenije
Izbor za mis Slovenije 2007