Na Poljskem bo premiera najnovejšega filma Mitje Okorna 11. novembra. Foto: Bor Dobrin
Na Poljskem bo premiera najnovejšega filma Mitje Okorna 11. novembra. Foto: Bor Dobrin
Mitja Okorn
Fundacija Nie jestes sam (Nisi sam) največje televizijske postaje v Varšavi - TVN, za katero je Mitja pravkar posnel celovečerni film, pred tem pa dve sezoni najbolj gledane televizijske serije 39 in pol, vsako leto tradicionalno organizira dobrodelno tekmo med politiki in zvezdniki. Okornu je pripadlo mesto levega napadalca. Njegovo moštvo pa je na koncu zmagovalno odšlo z zelenice. Foto: Osebni arhiv

Celovečerec pa bo po vsej verjetnosti doživel svojo slovensko premiero na letošnjem Liffu - festivalu, na katerem se je leta 2004 vse začelo za Okorna. Tam je namreč doživel premiero že njegov prvi celovečerni film Tu pa tam.

"Resnično se veselim dejstva, da se bom po sedmih letih vrnil na mesto oziroma na festival, kjer se je vse skupaj začelo in to ne s slovenskim filmom, ampak s poljskim. Kar je po svoje svojevrsten dosežek," je dejal Okorn.

"Tako boste lahko film v Sloveniji prvič videli enkrat v sredini novembra. Decembra pa upam in verjamem, da bo film zašel tudi v vse večje kinodvorane po Sloveniji," je napovedal Okorn.

Režiser še naprej poudarja, da je nad Slovenijo oziroma ministrstvom za kulturo, filmskim skladom in spremembam na tem področju že zdavnaj obupal. Zato v teh dneh usmerja vse moči v promocijo filma, ki ga je režiral in zanj soustvaril scenarij. Kot jo opisuje Okorn, gre za duhovito in obenem romantično zgodbo z dramatičnimi vložki, ki se čarobno odvija na božič ter prepleta usode družin in posameznih likov, ki jim ta dan za vedno spremeni življenja.

Režiser na nogometnih zelenicah
V čakanju na "veliki večer" pa je pretekli konec tedna pred 30.000 gledalci na varšavskem stadionu Pepsi Arena nastopil na veliki dobrodelni nogometni tekmi, s katero so zbirali sredstva za obnovo onkološke klinike.

"To je bila nepozabna izkušnja. Prvih par minut igranja sem bil pod takim stresom, da sem okoli tekal kot kura brez glave. Predvsem zaradi dejstva, ker sem igral pred 30.000 ljudmi – to ni mačji kašelj, kot bi rekli Slovenci," je v smehu dejal Okorn.