Mojca Mavec se bo od ponedeljka zbujala skupaj z vami. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Mojca Mavec se bo od ponedeljka zbujala skupaj z vami. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Prišel je september, počitnic je konec in medtem ko se otroci vračajo v šolske klopi, se oddaja Dobro jutro vrača na male zaslone. Na 1. programu nas bodo od ponedeljka do petka prebujali od sedme do desete ure zjutraj. V okviru jutranje tematike smo eno izmed voditeljic, Mojco Mavec, izprašali o njenih jutranjih navadah.

"Sitnobe vstajajo pozneje, zato ti nihče ne pokvari dneva"
Mojca, ki bo v vlogi voditeljice skupaj z Matejem Korošcem nastopala ob sredah, je tudi sicer bolj jutranji človek, saj pravi, da običajno vstaja med peto in šesto uro. Pravi, da težav z jutranjo slabo voljo nima, meni celo, da je takrat v resnici najlepše, saj "sitnobe vstajajo pozneje" in ti tako "nihče ne pokvari dneva". Ob sredah, ko si bo odslej budilko morala navijati že ob pol štirih, bo vstajanje vseeno težavnejše, posebej zato, ker bodo jutra vedno hladnejša in temnejša.

Zgodaj zjutraj pri Mojci doma še vsi dremajo, zato rada užije trenutke tišine in se raje izogne kakšni poživljajoči glasbi. Privošči si kakovosten zajtrk, poleti največkrat opečene kruhke s paradižnikom in oljčnim oljem, pozimi pa žitarice s suhim sadjem in mlekom.

"Kava je najprijetnejša v dvoje"
Z lepotičenjem v zgodnjih urah ne pretirava, brez izjeme pa nase kapne kapljico sivkinega ali rožmarinovega olja, največkrat ga primeša kar v mleko za telo. Za dodatno poživilo ji služi tudi čaj, za kavo pravi, da je prijetnejša v dvoje. Če je vse skupaj še ne prebudi dovolj, pa za to zagotovo poskrbi vožnja s kolesom v službo, za katero pravi, da je najlepši del jutra, hkrati pa tudi "požene mehanizem in zbistri misli".

Ob 5.30 Mojca že sedi v maski, počasi pa se nabere tudi preostala ekipa, skupaj spijejo kavo, potem pa, kot pravi, "vse steče kot po maslu".

Kaj nam prinaša Dobro jutro? – Tedenski spored
- PONEDELJEK: Voditeljica Katja Tratnik bo predstavila Jutranjo osebnost, nekoga, ki je najbolj zaznamoval pretekli teden, hkrati pa začenja tudi akcijo Televizijska poroka.
- TOREK: Erter Pust in Igor Krmelj bosta v sodelovanju z gledalci znova nudila svoje družbeno-kritične poglede na svet, Taja Zuccato pa bo odkrivala družinska razmerja.
- SREDA: Mojca Mavec in Matej Korošec se bosta potepala po državah sveta, se pogovarjala o slovenskem jeziku, aktualnih tematikah in iskala dom hišnim ljubljenčkom.
- ČETRTEK: Katja Tratnik z nagradno igro Zbudi se Slovenija in rubriko za dojenčke in malčke. S svojimi rubrikami bosta nastopila tudi Karin Sabadin in Matej Sukič.
- PETEK: Tanja Postružnik, Andrej Geržina in Barbara Božič bodo predstavljali gospodinjske trike, Marija Merljak bo postregla s svojo rubriko o prehrani, Zvezdana Mlakar pa bo ostala zvesta odkrivanju samega sebe.