Jonas je eden od štirih sodnikov v oddaji Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Jonas je eden od štirih sodnikov v oddaji Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Maja Keuc in sodnik Jonas

Poleg Jonasa bodo o zmagovalcu odločali še Darja Švajger, Raay in Tina Marinšek, sodelovali pa boste lahko tudi gledalci in s telefonskim glasovanjem točke podelili svojemu favoritu. Prva oddaja bo na sporedu 2. oktobra ob 20.00 na prvem programu Televizije Slovenija.

Kandidate lahko spoznate tukaj.

Danes so sodniki spoznali še zadnje pevce in pevke, ki so se uvrstili v prvi ožji izbor. Izmed vseh teh, ki jih je približno 50, morajo zdaj izbrati le 32 kandidatov. Ti se bodo v skupinah po osem predstavili v prvih štirih oddajah in v vsaki izmed teh oddaj bodo tekmovanje končali štirje. V vsaki naslednji oddaji se bo število tekmovalcev še prepolovilo.

Darja je pred predstavitvijo zadnjih kandidatov dejala, da so z izborom zadovoljni, videli pa so tudi nekaj takih, ki so na izbor prišli kar tako. Med kandidati je tudi nekaj že bolj ali manj znanih obrazov.

Vsi sodniki se strinjajo, da mora imeti zmagovalec izbora v sebi nekaj posebnega, kar bodo začutili že takoj, ko se jim bo predstavil. Tina, pevka skupine Tabu, pravi: "Iščem nekoga, zaradi kogar se mi bodo naježile dlake. Nekoga, ki me bo s svojo prisotnostjo in nastopom pritegnil toliko, da bom mislila, da je potencialen kandidat za zmagovalca. Za zdaj smo videli precej kopij Christine Aguilere in Beyonce, mi pa iščemo nekoga z osebnostjo, ki ima željo nastopiti na Evroviziji."

Darja bo upoštevala predvsem dober vokal: "Iščem nekoga, ki ima karizmo, ki mu je nastopanje blizu in zna opraviti s tremo na odru. Nekaj lepega, sončnega, prijetnega. Nekaj, kar se me bo dotaknilo." Raay upa, da bodo našli koga, ki ne bo zapel le ene pesmi, ampak se bo obdržal na slovenski glasbeni sceni. O tem, ali se bo Sloveniji kdaj uspelo zavihteti na prvo mesto, pa je Raay dodal: "Slovenija išče zmagovalca je moto, zdaj pa si razlagajte po svoje."

Tina pa ni tako prepričana, da Sloveniji lahko uspe, saj meni, da na Evroviziji na žalost pogosto ne gre le za glasbo. Zanjo bo velik uspeh že, če izbranec ponovi, kar je uspelo Maji Keuc, ki bo tudi sodelovala pri šovu Misija Evrovizija. Kaj točno bo njena naloga, pa si oglejte v videu.

Projekta so se vsi lotili z veseljem. Darja je priznala, da ji je nekoliko neprijetno, ker ve, da bodo kot sodniki deležni tudi nesramnih komentarjev, vendar kot pravi, nikoli niso vsi zadovoljni. Jonas je povedal, da se v tej vlogi počuti bolj sproščeno kot takrat, ko je vodil kviz Lepo je biti milijonar, saj se odgovornost deli na štiri dele: "Počutim se, kot da bi mi breme padlo z ramen in z užitkom bom pristopil k tej nalogi, ker nimam prave odgovornosti, razen biti pošten pri glasovanju."

Tina pa je priznala, de ostali člani skupine Tabu nimajo nič proti njeni udeležbi v oddaji in da so pravzaprav veseli, saj bo to nekako tudi del promocije njihovega novega albuma. "Zanima jih, kako se bom odrezala, sicer pa me podpirajo."

Maja Keuc in sodnik Jonas