Eno izmed sporočil na vratih gimnazije. Foto: Gimnazija Kranj
Eno izmed sporočil na vratih gimnazije. Foto: Gimnazija Kranj

Dijaki in maturantje so svojim profesorjem pripravili toplo presenečenje zasuli so jih z ljubeznivimi in spodbudnimi sporočili na glavnem vhodu v šolo.

Dijaki so na roko napisana sporočila na barvnih papirjih pustili na vhodnih vratih, poleg tega pa so profesorjem po elektronski pošti poslali še sporočilo, v katerem so se jim zahvalili za ves trud, energijo in dodaten čas, ki so ga vložili v poučevanje na daljavo, inovativne rešitve zapletov in spopadanje z ovirami.

Hvaležnost so želeli pokazati z besedami in nasmehi

"Hvala vam za potrpljenje, vztrajnost in strpnost pri izzivih, nerazumevanjih in potrebi po novih razlagah," so zapisali dijaki. Navedli so tudi, da so hvaležni profesorjem, da vztrajajo in jim omogočajo rast in razvoj kljub oviram, ki so nastale zaradi covida-19. Dijaki verjamejo, da je tudi profesorjem težko, in se zavedajo truda, ki ga vlagajo v delo. Zavedajo pa se, da čas, ki so ga profesorji vložili, ne bo kar prikorakal nazaj, a upajo, da lahko svojo hvaležnost vsaj malce pokažejo z besedami in nasmehi.

Izrazili so tudi upanje, da je njihovo presenečenje preživelo noč in da bodo besede prebrodile tudi razdaljo ter dosegle vse profesorje, ki so svoje delo pripeljali domov.

Profesorji so sporočili, da so bili ob tej lepi potezi ganjeni in ponosni na svoje dijake.