Femme fatale leta 2023, Gloria Kotnik. Foto: Organizator
Femme fatale leta 2023, Gloria Kotnik. Foto: Organizator

Za naziv femme fatale 2023 je bilo nominiranih osem žensk, poleg Glorie Kotnik še Ajda Mlakar, Petra Parovel, Nataša Naneva, Tara Zupančič, Neisha, Nives Orešnik in Nina Osenar Kontrec.

Na prireditvi, ki je tradicionalno potekala v ljubljanski Festivalni dvorani in je bila tokrat lahkotnejša, v znamenju pomladi in prebujanja, je urednica revije Avenija Petra Kancler na koncu razglasila letošnjo zmagovalko, 34-letno športnico.

"Resnično, nisem pričakovala tega naziva. Sem pa iskreno vesela, ker so glasovali ljudje, ta podpora mi res veliko pomeni. Zahvaljujem se jim za vsak glas iz srca," je dejala po razglasitvi in dodala: "Hvaležna sem za priložnost in izkušnjo, da sem spoznala tako čudovite ženske in vsaka izmed njih si zasluži tak naziv."

Kotnik sicer fatalnost označuje kot "zmagovito kombinacijo privlačne energije, karizme in inteligence". Sama se počuti najbolj fatalno, ko je zadovoljna s seboj in ji stvari, ki si jih zada, uspevajo. Takrat, je prepričana, oddaja najboljšo energijo, je sproščena, samozavestna in počuti se, da lahko premika gore, so njene besede povzeli organizatorji izbora.

In njeno osebno fatalno orožje? "Težko ocenjujem sebe, ampak mislim, da je ravno moja energija tista, ki ljudi ne pusti ravnodušnih. Sem zelo dostopna, dinamična, rada pomagam in zabavam ljudi," se je opisala v pogovoru za revijo. Kot pravi, sta njeni največji življenjski spoznanji dve takšni, ki sta se pri njej izkazali za resnični: da sta trdo delo in vztrajnost poplačana ter da je sreča v majhnih stvareh.

Za svoj največji uspeh Gloria Kotnik na kariernem področju šteje osvojeno olimpijsko medaljo, na zasebnem pa to, da je postala mama ter da se počuti izpopolnjeno, srečno in zadovoljno s svojim življenjem, so še zapisali ustvarjalci revije.

Vse letošnje kandidatke. Foto: Organizator
Vse letošnje kandidatke. Foto: Organizator