Natalija pravi: 'Nogomet igram samo na družinskih piknikih, ko se v bistvu gremo nekakšno družinsko prvenstvo.  No, to so tudi vse moje izkušnje z nogometom. Seveda pa ga spremljam po televiziji, ampak priznam, da samo takrat, kadar igrajo naši, sicer si moram v času velikih prvenstev poiskati kakšno drugo zaposlitev, kot verjetno velika večina slovenskih žensk, ker mož takrat zame nima časa, hahaha ...' Foto: Aleš Bravničar
Natalija pravi: 'Nogomet igram samo na družinskih piknikih, ko se v bistvu gremo nekakšno družinsko prvenstvo. No, to so tudi vse moje izkušnje z nogometom. Seveda pa ga spremljam po televiziji, ampak priznam, da samo takrat, kadar igrajo naši, sicer si moram v času velikih prvenstev poiskati kakšno drugo zaposlitev, kot verjetno velika večina slovenskih žensk, ker mož takrat zame nima časa, hahaha ...' Foto: Aleš Bravničar

Slovensko srce je veliko kot Rusija, naše bo ime odmevalo do neba. Slovensko srce bo vzklikalo "Šampijon", ko bo na noge dvigalo stadion.

Refren skladbe Slovensko srce
Natalija Verboten
Natalija nogometa ne gleda zaradi nogometašev, ampak njihovih vragolij z žogo. Foto: Aleš Bravničar

Prijatelja sta si pred leti redno ogledovala tekme v Milanu, kjer sta bila navdušena nad tamkajšnjim vzdušjem, tako da imam sama v mislih tega, Dejan pa stadiona v Barceloni in Münchnu.

O tem, kateri stadion si želi obiskati.
Dejan Bojič in Natalija Verboten
Dejan in Natalija naj bi zibala konec jeseni. Foto: MMC RTV SLO

Prikupna Štajerka, ki konec novembra z možem Dejanom Bojičem pričakuje naraščaj, je velika nogometna navdušenka - celo tako velika, da je v nogometni vročici, ki je zajela Slovenijo, posnela navijaško himno Slovensko srce.

Natalija je ob tem potolažila vse ženske, ki bodo za en mesec "izgubile" svoje može ali fante, ki bodo neprestano posedali pred televizorjem: "Pozivam vse tiste ženske, ki mislijo, da je nogomet izključno moška domena, da se morda priključijo nogometni vročici in bodo videle ne le, da je to odlična zabava, ampak tudi, da bodo njihovi moški nad tem več kot navdušeni. Pa recite, da so ženske samo za štedilnik!" se smeji Natalija, ki je v najstniških letih trenirala streljanje z zračno puško, zdaj pa najraja igra namizni tenis in badminton. "Res sem velika zagovornica in tudi ljubiteljica športa in tudi pomembnejše tekme naših reprezentantov spremljam že od nekdaj. To, da je nogomet moška zadeva, je samo predsodek," pravi.

Več o Natalijinih pogledih na nogomet, njeni želji, da bi nekoč obiskala kakšen slavni stadion, in prvorojencu pa v spodnjem pogovoru.

"Slovensko srce je veliko kot Rusija, naše bo ime odmevalo do neba." To je verz iz vaše nogometne himne Slovensko srce. Ste si novembra ogledali odločilno tekmo z Rusijo za odhod na svetovno prvenstvo?
Seveda, bila je v domačem Mariboru, karte so žal že pošle, tako da si je z možem nisva mogla ogledati v živo, sva bila pa prikovana pred televizijskim sprejemnikom.

Kakšna gledalka nogometa ste? Ves čas glasno komentirate, se razburjate in kritizirate igralce ali tekmo spremljate bolj povšinsko, z enim očesom in zraven počnete še kaj?

Ko tekmo spremljam, jo spremljam predano in Dejana sprašujem vse mogoče - o prekrških, igralcih, poteku igre …

Ali lahko zase potrdite, da gre k spremljanju nogometne tekme skupaj le nekaj - pivo?
Ne.

Tipično vprašanje za žensko, pa vendar - bi znali razložiti, kaj je "ofsajd" - prepovedani položaj?
Ja, to pa vem ... Če igralec ob predaji žoge stoji me zadnjim obrambnim igralcem in vratarjem nasprotne ekipe.

Ženske nedvomno nogomet gledajo tudi zaradi moških teles. Imate svojega "omiljenega" nogometaša v slovenski reprezentanci? Kaj pa na splošno, na svetu? Koga najraje pogledate?
Nimam 'omiljenega' nogometaša, igralce naše zdajšnje reprezentance sem zadnje mesece šele spoznavala, ker imam zelo močno v glavi še ekipo izpred osmih let. Nogometaši mi niso všeč zaradi videza, mi je veliko ljubše, da počnej o vragolije z žogo in nogami.

Menda si želite nekoč obiskati kakšen velik stadion. Imate katerega v mislih? Ste sicer navijačica kakšnega izmed svetovno znanih klubov?
Da, prijatelja sta si pred leti redno ogledovala tekme v Milanu, kjer sta bila navdušena nad tamkajšnjim vzdušjem, tako da imam sama v mislih tega, Dejan pa stadiona v Barceloni in Münchnu.

Ob koncu pogovora poslušajte Natalijino nogometno himno Slovensko srce, za katero je glasbo in priredbo prispeval Zvone Hranjec, besedilo pa je delo Igorja Pirkoviča.

Kako odgovarjate na očitke nekaterih, da slovenski glasbeniki izkoriščate nogomet za samopromocijo, v "običajnih" dneh pa se nanj sploh ne spomnite?
Zlobni jeziki bi opletali tudi, če slovenski glasbeniki ne bi posneli nobene skladbe, ha, ha, ha, ... ker zlobni jeziki pač vedno najdejo nekaj za očitati. Me sploh ne gane. Hudo bi bilo, če našega dela ne bi nihče opazil.

Kakšno usodo napovedujete slovenski reprezentanci v JAR-u?

Želim jim vse dobro, predvsem pa veliko manj nesoglasij, kot jih je bilo pred osmimi leti v Koreji.

Nedavno ste razkrili, da pričakujete naraščaj. Kako se počutite, kdaj bo dojenček privekal na svet?
Počutim se odlično, moje življenje, nastopi in moje delovne aktivnosti že ves čas potekajo čisto normalno, v ustaljenem ritmu kot doslej in bodo tudi v prihodnje. Po zadnjih informacijah je dan poroda 30.11.

Ali že poznate spol otroka in imata z Dejanom izbrano ime?
Ne, za spol še ne veva, imeni že imava izbrani.

Slovensko srce je veliko kot Rusija, naše bo ime odmevalo do neba. Slovensko srce bo vzklikalo "Šampijon", ko bo na noge dvigalo stadion.

Refren skladbe Slovensko srce

Prijatelja sta si pred leti redno ogledovala tekme v Milanu, kjer sta bila navdušena nad tamkajšnjim vzdušjem, tako da imam sama v mislih tega, Dejan pa stadiona v Barceloni in Münchnu.

O tem, kateri stadion si želi obiskati.