Stožice so bile danes v znamenju pričakovanja, da se Sloveniji po 24 letih vendarle uspe uvrstiti na Euro. Upravičeno, kot se je izkazalo po zadnjem sodnikovem žvižgu. Foto: BoBo/Borut Živulović
Stožice so bile danes v znamenju pričakovanja, da se Sloveniji po 24 letih vendarle uspe uvrstiti na Euro. Upravičeno, kot se je izkazalo po zadnjem sodnikovem žvižgu. Foto: BoBo/Borut Živulović

Navijači v Stožicah že pred začetkom tekme niso dvomili o drugi uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo po 24 letih. "Zmagali bomo, o tem sploh ni dvoma, kakšen neodločen rezultat," je eden izmed podpornikov slovenske izbrane vrste dejal za Val 202. Nekdo drug pa je prepričan, da bodo svoj delež k uspehu dodali tudi na stoženskih tribunah: "Občinstvo bo danes poneslo vse."

"Prepričan sem 1000-odstotno, da jim bo to uspelo," je dodal še eden izmed navijačev.

Sorodna novica Slovenija po 24 letih znova na evropskem prvenstvu!

Kot je znano, je Slovenija na zadnji kvalifikacijski tekmi za Euro 2024, ki bo med 14. junijem in 14. julijem potekal v Nemčiji, gostila Kazahstan. Za uvrstitev je bil potreben le remi, a izbranci Matjaža Keka so pred povsem polnimi Stožicami navijačem pripravili najlepše darilo: zmago.

"Napoved je, da gremo v Nemčijo, to je glavni cilj. Upam, da ne bomo trepetali na 0:0, ampak da gremo na zmago, ker si zaslužimo to evropsko prvenstvo," je za TV Slovenija pred tekmo dejal eden izmed obiskovalcev tekme – in to tudi dočakal.

Skoraj 16.500 gledalcev je tudi po tekmi ostalo na tribunah, je za TV Slovenija poročal Simon Šparavec. Zmago nad Kazahstanom in s tem uvrstitev na Euro so proslavljali skupaj z nogometaši, ti naj bi se pozneje navijačem pridružili tudi na ploščadi pred stadionom. Stožice je le malo po sodniškem žvižgu razsvetlil tudi ognjemet in stadion za nekaj minut precej zadimil.

Navijači so sicer Kekove izbrance glasno spodbujali celotno tekmo, le nekaj minut po golu Kazahstancev na začetku drugega polčasa je bilo na tribuni malo tišjih – zadetek je bil zanje kar malo šokanten, je še dodal Šparavec.

Praznovanje in uradni sprejem nogometašev sicer sledita v torek ob 16.00 v središču Ljubljane na Kongresnem trgu!

Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Nekaj navijaških utrinkov sta zbrala tudi MMC-jeva novinarja Tomaž Okorn in Matej Rijavec.

Slovenska zabava, ki bo trajala dolgo v noč