Ognjemet po zmagi Primoža Rogliča na Dirki po Španiji. Foto: Občina Zagorje ob Savi
Ognjemet po zmagi Primoža Rogliča na Dirki po Španiji. Foto: Občina Zagorje ob Savi

Čeprav je bila zmaga Primoža Rogliča pričakovana, pa njegovi sokrajani v Strahovljah nad Kisovcem niso nič manj navijali in stiskali pesti zanj vse do konca njegove bitke s časom in kilometri, je za Radio Slovenija poročala dopisnica Karmen Štrancar Rajevec.

Primož Roglič tretjič zapored kralj Vuelte

Po kraju je tako odmevalo: "Rogla, Rogla, Rogla." Ko je prevozil ciljno črto, pa je bilo veselje nepopisno, manjkali niso niti pesem niti besede sreče in ponosa. "Glede na zadnji teden smo vsi vedeli, da bo zmagal," je eden od navijačev priznal v mikrofon Radia Slovenija in dodal: "Bil je največji favorit, največ je pokazal. Rogla je naš!

"Imamo zmagovalca. In olimpijskega prvaka, kar je še pomembneje," je še spomnil na nedavni izjemni dosežek Rogle v Tokiu. Drugi navijač pa je dodal, da niso niti za trenutek dvomili o Primoževi zmagi: "Tak je naš Primož. Ko enkrat pade, se pobere in je potem še boljši."

Sorodna novica Roglič s četrto etapno zmago potrdil tretje zaporedno slavje na Vuelti

Ob zmagi je Rogliču takoj po dirki čestital tudi župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je po navedbah na spletni strani občine med drugim zapisal: "Tvoji Zagorjani nismo niti za trenutek podvomili v uspeh, saj smo vedeli, da ti to zmoreš. Zmaga na Vuelti 2021 za nas ni bila vprašanje. Dragi Primož, tudi ob tem uspehu ti s solzami sreče v očeh in ponosom v srcu iskreno čestitam in nestrpno čakam na trenutek, ko ti bomo lahko doma, v tvojem Zagorju, tudi v živo stisnili roko."

Nebo nad Strahovljami in Kisovcem je v čast novemu-staremu zmagovalcu Dirke po Španiji razsvetlil tudi rdeč ognjemet.

Ognjemet nad Kisovcem v čast Primožu Rogliču. (vir: Občina Zagorje ob Savi)