Voditeljica in novinarka gledalce Dnevnika privablja pred male zaslone že 14 let. Foto: Stane Sršen
Voditeljica in novinarka gledalce Dnevnika privablja pred male zaslone že 14 let. Foto: Stane Sršen

Ob tem pa je dodala: "Je priznanje za opravljeno delo in obliž za rane, ki nastanejo takrat, ko po oddaji dobro veš, da znaš in zmoreš bolje, a nekako ni šlo."

Voditeljica se je letos znašla v konkurenci voditelja Odmevov Slavka Bobovnika in voditeljice osrednje informativne oddaje na največji komercialni televiziji pri nas Darji Zgonc.

Za novinarko in voditeljico, ki je zvesta Televiziji Slovenija vse od svojih začetkov delovanja v medijih, so Dnevniki del življenja že 14 let. "Svojega prvega sem namreč vodila konec februarja 1998," se spominja Janežič Ambrožičeva.

Preteklo leto smo jo poleg Dnevnika lahko spremljali v vlogi komentatorke kraljeve poroke na Otoku, sama pa si ga je najbolj zapomnila po številnih potovanjih. "Leto 2011 pa se bo v moje življenje vpisalo predvsem kot leto, v katerem sem pripravljala oddajo o ozadju mednarodnega priznanja Slovenije Po svoji poti, ki smo jo na TVS objavili 17. januarja letos. Oddaja je nastajala počasi in skrbno, kar 14 mesecev je minilo od ideje do objave. Lani sem vse leto potovala, pregledovala gore knjig, dokumentov in arhivskega gradiva ter delala intervjuje s tujimi politiki, ki so odločali o priznanju neodvisnosti Slovenije. Ko se ozrem nazaj, si rečem, da sem bila pravzaprav vse leto na poti: Paris, Vatikan, Zagreb, Amsterdam, Kairo, Houston ... Ali pa v studiu Dnevnika. Sin pravi, da me je bolj malo videl doma, in mi za letos zato zabičal, da mora biti to leto brez kakšnih posebnih projektov," je pojasnila voditeljica.

Voditeljica ima enega viktorja že v svojih vitrinah. Ob vprašanju, komu pa bi sama podelila kipec, pa je bil njen odgovor suveren: "Ekipam dnevnoinformativnih oddaj, ki na kakšen posebno naporen dan, ko se vse dogaja tik pred zdajci, 20 sekund pred začetno špico stopijo skupaj in brezhibno izpeljejo oddajo."