Severina, kakršna je nastopila v uspešnem slovenskem filmu Petelinji zajtrk. Foto: Stane Sršen
Severina, kakršna je nastopila v uspešnem slovenskem filmu Petelinji zajtrk. Foto: Stane Sršen
Peter Klinc in Nadiya Bichkova
Nekateri mediji so namigovali, da se med Petrom in Nadiyo krešejo iskrice ljubezni ... Foto: Žiga Culiberg

Priljubljena nedeljska oddaja ohranja evrovizijski duh. Prva gostja je bila hrvaška zvezdnica Severina, ki je sicer pred svojim velikim koncertom v Križankah, je pa tudi že zastopala Hrvaško na Evroviziji v Atenah s skladbo Gorana Bregovića Moja štikla. Severina je v oddaji tudi zapela, predstavila bo pesem Gade.

Drugi gost je bil Aljoša Rebolj, ki je s Severino že sodeloval kot fotograf. Nekoč se je redno pojavljal na televizijskih zaslonih kot voditelj oddaj Ex Libris, Tok tok in Tok noč tok, zdaj pa se giblje predvsem na drugi strani fotografske leče. Pravkar se je vrnil iz Berlina.

Kot tretji se je Mariu Galuniču pridružil Jakob Milovanovič, član slovenske hokejske reprezentance, ki se ji je z uspešnimi nastopi v Ljubljani uspelo znova pridružiti svetovni hokejski eliti. Med ženskim delom občinstva naj bi bil med vsemi Risi prav Jakob najbolj priljubljen.

Milan in Sebastian
Številne oboževalke, ki jih ima tudi v Sloveniji, so bilevesele nastopa Milana Stankovića, ki bo Srbijo s pesmijo Ovo je Balkan, katere avtor je že omenjeni Bregović, zastopal na letošnji Evroviziji. Za nekajminutno glasbeno sprostitev je poskrbel tudi Sebastian s povsem svežo skladbo Ne muči me s poljubi.

Kdo bo najbolje migal?
V polnem razmahu je tudi plesni turnir Zvezde plešejo. Tokrat sta se z dunajskim valčkom predstavila mister Slovenije Peter Klinc in ukrajinska zapeljivka Nadiya Bichkova, ki sta del predstavitvenega filmčka posnela na vetrovni slovenski obali. Plavolaska je na Petrovo vprašanje, ali je že osvojila vrh Triglava, hudomušno odgovorila: "Na Triglav grem samo, če ti skočiš v to ledeno vodo." In pogumni Peter se je v resnici "namočil" v hladnem morju.

Novinar in voditelj Saša Krajnc in njegova soplesalka Špela Kralj sta bila med vadbo rumbe bolj resna, Saša pa je tudi dejal, da bo po pridobljenem plesnem znanju veliko raje ustregel sodelavkam, ki so ga na zabavah vedno "oblegale" za ples.

Peter Klinc in Nadiya Bichkova

Saša Krajnc in Špela Kralj