Jasno je, od kod je doma Tadej Pogačar. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Jasno je, od kod je doma Tadej Pogačar. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

"Občutki so fenomenalni. Naš krajan je v Komendo pripeljal vrhunsko, lepo, predvsem pa prepričljivo zmago in mislim, da mu lahko vsi čestitamo in se mu poklonimo," je za TV Slovenija dejal župan občine Komenda Jurij Kern in dodal, da je "Komenda pravi kraj za vse bodoče šampione".

"Vsa Slovenija je vesela, ponosni smo," je dejal eden izmed komendskih oboževalcev, ki so se na dan Pogačarjeve zmage zbrali v središču kraja.

Sorodna novica Zdravljica na Elizejskih poljanah, v Komendi ognjemet

"Ta ni normalen"

Domačini so bili večinoma oblečeni v rožnato. Eden izmed sokrajanov je dejal: "Prejšnja leta smo bili rumeni, zdaj smo rožnati. Ko ga gledam, lahko samo rečem: 'Ta ni normalen'." Ko je Pogačar osvojil Dirko po Franciji, se je Komenda namreč slavnemu športniku v čast preimenovala v Rumendo.

Tudi starejši ženski, ki sta prišli na slavje v Komendo, sta za Pogačarja prav tako našli same lepe besede: "Priden, pošten, delaven fant. Predvsem pa najboljši športnik, kar jih je."

"Po zaslugi Pogija vsi na svetu vedo, kje je naša lepa Komenda," je dejala še ena udeleženka slavja. Druga pa: "Pogačar ima zelo veliko energije. Res je bil vedno na kolesu. In zelo prijazen človek je."

Natančneje, Pogačarjeva domača vas je Klanec pri Komendi. Pred mikrofon je prišla tudi njegova najbližja soseda, ki je dejala: "Tadej ni nikoli ničesar ušpičil. Vedno se je vozil s kolesom, z monociklom. Mi smo Klanec pod klancem in on je s tem kolesom hodil po mleko na klanec."

V Komendi so Pogačarjevi zmagi v čast med drugim rožnato pobarvali glavno krožišče in krajevno tablo, na tleh pa je bilo – seveda v rožnati barvi – videti tudi logotipe Dirke po Italiji.

V Pogačarjevo Komendo vodijo rožnati smerokazi