Zaenkrat so glavne atrakcije festivala Noctiferia (na fotografiji), Hate, Scaffold, Prospect, Requiem, Metal Steel, Keller, Dickless Tracy, Mordenom, Infidia, Eruption, Sweet Sorrow, Smargoth in Nephrolith, razkrivajo organizatorji Wintercampa. Foto: Luka Kaše
Zaenkrat so glavne atrakcije festivala Noctiferia (na fotografiji), Hate, Scaffold, Prospect, Requiem, Metal Steel, Keller, Dickless Tracy, Mordenom, Infidia, Eruption, Sweet Sorrow, Smargoth in Nephrolith, razkrivajo organizatorji Wintercampa. Foto: Luka Kaše

Prvi Metal Ski Cup bo prvo tekmovanje v smučanju (ali deskanju), rezervirano SAMO za metalce. Edini pravi pogoj za vse tekmovalce je ta, da imajo neko osnovno znanje o metalu.

Koncertno prizorišče festivala Wintercamp bo dvorana Danica v zimskem campu Danica v Bohinjski Bistrici. Foto: Spletna stran festivala

Wintercamp je glasbeno-športni festival, ki je namenjen vsem generacijam, dogajal pa se bo v Bohinju od 5. do 7. marca. Koncerti se bodo odvijali v Bohinjski Bistrici, v dvorani Danica ob istoimenskem zimskem kampu. V dveh dneh bo nastopilo okrog 20 glasbenih skupin, so sporočili organizatorji.

Poleg tega bodo obiskovalcem ponudili sodelovanje na smučarskem tekmovanju Metal Ski Cup in širok nabor športnih dejavnosti ter drugih dejavnosti, primernih za obiskovalce vseh starosti.

Ste bolj za smučanje ali za hitrostno pitje piva?
Poseben DJ in zabavni program se bo odvijal na različnih lokacijah (lokali, klubi, diskoteke) vse tri dni festivala. Poleg tega pa se bodo v lokalih dogajala nagradna žrebanja ter tekmovanja v hitrostnem pitju piva, polaganju rok, igranju guitar hera ...

K sodelovanju na smučarskem tekmovanju bodo povabili tudi nekaj zvezdnikov iz glasbenega sveta, ki bodo sodelovali pri postavitvi proge in se tudi udeležili samega tekmovanja. Progo bo zakoličil in prvi odpeljal Thomas Vikstrom, švedski pevec skupin Therion in Fireine. Poleg tega pa se bodo na smučarskem tekmovanju lahko pomerili tudi člani nekaterih nastopajočih glasbenih skupin.

Na MMC-jeva vprašanja o festivalu Wintercamp je odgovarjala Ana Lipec iz agencije Master of Metal, ki dogodek organizira.


Od kod zamisel za "metalsko rajanje na snegu"? Po navadi snežne glasbene dogodke povezujemo bolj s subkulturo deskarjev na snegu in glasbo, ki "spada zraven"?
Zamisel za Wintercamp se nam je utrnila, verjeli ali ne, sredi poletja, na predzadnji izdaji festivala Metalcamp. Morda se zamisel o metalcih na smučiščih zdi nekoliko neobičajna, nam pa se je Wintercamp zdel logična nadgradnja, zimska različica festivala Metalcamp. Na podoben način kot MC predstavlja prve metalske počitnice, Wintercamp začenja novo kulturo zimskih festivalov, Wintercamp je namreč športno-metalski festival, ki gosti tudi prvi Metal Ski Cup.

Katera bodo najbolj zveneča imena nastopajočih na festivalu? Je program že v celoti sestavljen?
Zaenkrat so glavne atrakcije festivala Noctiferia, Hate, Scaffold, Prospect, Requiem, Metal Steel, Keller, Dickless Tracy, Mordenom, Infidia, Eruption, Sweet Sorrow, Smargoth in Nephrolith. To so zaenkrat potrjeni bendi, seznam pa še ni končan. Koncertni del festivala se bo dogajal v petek in soboto (5. in 6. marec), v dvorani Danica v Bohinju, nedelja, 7. marec, pa je rezervirana za Metal Ski Cup.

Kaj pa spremljevalno dogajanje, kakšne dogodke prirejate? Organizirali boste tudi smučarsko tekmovanje ...
V petek in soboto bodo popoldne in zvečer v dvorani Danica nastopale glasbene skupine, prosto smučanje na smučišču Vogel je možno vse dni festivala, zadnji dan, v nedeljo, pa se dopoldne začne prvi Metal Ski Cup, torej prvo tekmovanje v smučanju (ali deskanju), rezervirano SAMO za metalce. Edini pravi pogoj za vse tekmovalce je torej ta, da imajo neko osnovno znanje o metalu. Prijavnica za tekmovalce bo kmalu objavljena na wintercamp internet strani, kjer najdete tudi vse podatke o Metal Ski Cupu in celotnem festivalu.

Več podrobnosti o festivalu najdete na spletni strani dogodka.
Torej bo to prvo smučarsko-deskarsko tekmovanje, rezervirano samo za metalce. Tekmovalo se bo v disciplini prosti alpski slog, torej pridejo v poštev vsi naslednji smučarski slogi od "pagan alpskega sloga", "death metal smuka", "speed metal veleslaloma" ali "hard core pluga". Tekmujejo lahko moški ali ženske, imeli bomo smučarski in deskarski del tekmovanja. Vse tekmovalce pa bodo budno spremljale oči tričlanske žirije specialistov za metalsko smučanje. Strokovna žirija bo tekmovalce ocenjevala glede na čas, stil in izgled.

Prvi Metal Ski Cup bo prvo tekmovanje v smučanju (ali deskanju), rezervirano SAMO za metalce. Edini pravi pogoj za vse tekmovalce je ta, da imajo neko osnovno znanje o metalu.