Miha Šalehar v družbi Andreja Karolija, s katerim sta (bila) edinstven radijski tandem. Foto: MMC RTV SLO
Miha Šalehar v družbi Andreja Karolija, s katerim sta (bila) edinstven radijski tandem. Foto: MMC RTV SLO

"Val 202 imam rad. Sploh ljudi tam. Sem pa malo sit. Sebe in sistema. Zato sem dal odpoved. Vsaj za kako leto," je na Twitterju zjutraj oznanil Miha Šalehar, ki je na RTV Slovenija ustvarjal številne prepoznavne tako televizijske kot radijske oddaje, od Videospotnic in Aritmije na televiziji do Toplovoda, Nebuloz, Spetka, Foruma 69 in Latrine na Valu 202.

Za MMC je zgolj potrdil, da je dal odpoved in da na RTV Slovenija ni več zaposlen, podrobneje pa svoje odločitve ni želel pojasnjevati. Ne izključuje pa morebitne vrnitve na radijske valove – v izjavi na Twitterju je namreč zapisal: "Če se zvezde postavijo, zna bit, da se še slišimo." "Kako bo, bomo videli čez čas," je odgovoril na naše vprašanje, ali gre za začasen umik z radijskih frekvenc ali trajnega.

Odgovorni urednik Vala 202, Nejc Jemec, je za MMC dejal, da so na Radiu Šaleharjevo odločitev sprejeli z žalostjo, a jo spoštujejo: "Naše sodelovanje je bilo dolgotrajno, izjemno plodovito, polno presežkov, odmevno, predvsem pa v zadovoljstvo številnim poslušalcem. Sodelovali smo kot profesionalci in spotoma zgradili prijateljski odnos. Do zadnjega smo upali, da bomo našli primerno prilagojeno pot, a se ni izšlo. Obenem pa smo odločitev sprejeli razumevajoče. Mihovo odločitev spoštujemo, mu želimo izključno dobrih stvari, predvsem pa upamo, da se spet srečamo pri realizaciji novih radijskih idej."

"Miha je unikaten in kot Miha nenadomestljiv. Na srečo pa izvirnih, pronicljivih in radijsko prepričljivih voditeljic in voditeljev na Valu 202 ni malo. Do preklica se bodo jutranji voditelji izmenjevali, Toplovoda pa ne bo na sporedu," Jemec odgovarja na vprašanje, koga bomo zdaj poslušali ob torkih zjutraj oz. dopoldne.

Zagotovil je, da si sodelovanja s Šaleharjem na Valu 202 želijo še naprej: "Upam, da se projektno najdemo že kmalu." Ob tem pa poudarja: "Ne prehitevajmo. Upoštevamo in spoštujemo Mihovo željo po premoru."

Na novico o tem, da Val 202 zapušča eden njegovih najprepoznavnejših glasov, so se že odzvali številni njegovi kolegi. Andrej Karoli, s katerim sta bila skoraj legendarno usklajeni tandem, je tako zapisal: "Lepo se imej in pazi nase." Njegovi kolegi na Valu pa so dodali: "Miha, radi te mamo. Tudi pogrešamo te že. Se srečamo. Kmalu."

Spodaj lahko poslušate zadnje oddaje Mihe Šaleharja.

Poslednji Forum 69: Osvobodimo skale otroške okupacije
Ima kdo kako idejo, kako se zahvalit za sodelovanje in se ne iti več?
Sašo Hribar in Ksenija Horvat
Poslanke in psihoaktivne snovi