Robbie Williams kot agent 007 v reklami za švicarsko kavo, ki so jo lani posneli (tudi) v Sloveniji. Foto: Youtube
Robbie Williams kot agent 007 v reklami za švicarsko kavo, ki so jo lani posneli (tudi) v Sloveniji. Foto: Youtube
V prostore Viba filma danes neposvečenih ne spuščajo. Foto: BoBo
Kylie Minogue s svojim stilistom in frizerjem na Šuštarskem mostu oktobra lani. Foto: Instagram
Dirk Nowitzki na ljubljanski železniški postaji. Foto: MMC RTV SLO

očitno lahko zadržijo v Ljubljani praktično neopaženo. Potem ko so slovensko prestolnico s takim ali drugačnim namenom v zadnjem letu dni nenapovedano obiskali Kate Upton, Kylie Minogue in Nick Cave, je danes (spet) pri nas britanski popzvezdnik.

41-letni Williams v studiih Viba filma namreč snema novo reklamo (za katero blagovno znamko, nam ni uspelo izvedeti, znano je le, da gre za tujo), varovanje okoli studiev v Stegnah je okrepljeno s kar dvema varnostnima ekipama, v prostore ne spuščajo nikogar, podpisali pa so tudi pogodbo o neizdajanju podatkov.

Uradni odgovor, ki ga dajejo medijem, je, da je tu samo Williamsov dvojnik, neuradno pa smo izvedeli, da gre v resnici za "izvirnik", a da do njega ne more nihče.

To sicer ni prvič, da se je pevec neopaženo ustavil pri nas - konec septembra je bil v Ljubljani dva dni, a mu omenjene reklame ni uspelo posneti, saj ga je izdalo zdravje.

Obakrat naj bi v Slovenijo priletel z zasebnim letalom, septembra pa je bil po navedbah dobro obveščenih v predsedniškem apartmaju Grand hotela Union, kjer je nazadnje v postelji dva dni zdravil hude bolečine v hrbtu.

Skok s Kristalne palače
Williams je sicer s slovensko kuliso eno reklamo že posnel - decembra lani je nemška oglaševalska agencija Serviceplan za švicarsko znamko kave Café Royal posnela oglas, v katerem pevec odigra vlogo tajnega agenta 007. Nekaj prizorov so posneli tudi v Ljubljani, saj se v oglasu dobro prepozna Kristalna palača in dvorana v Stožicah.

Robbie kot James Bond v oglasu izvede vrsto vratolomnih podvigov - med drugim skoči s Kristalne palače, čeprav ni znano, ali je pevec prizore tudi fizično posnel v Sloveniji, ali so za to takrat dejansko najeli dvojnika. Je pa za kaskaderske kadre poskrbel Slovenec Rok Bagoroš.

Oglas je v Sloveniji in Londonu posnel nemški direktor fotografije Ekkehart Pollack, režiral je nemški režiser Marc Schölermann.
Zvezde inkognito

Poslovno je bila v Ljubljani tudi ameriška manekenka Kate Upton, ki je oktobra lani tu s Slovencem Luko Marčetičem snemala oglas za računalniško igro Game of War. Da je 23-letna ameriška lepotička v prestolnici, je prišlo na dan šele, ko so jo prepoznali nekateri obiskovalci Odprte kuhne, kamor je prišla na kozarček.
Isti mesec je na Šuštarskem mostu pozirala avstralska popzvezdnica Kylie Minogue, ki so jo gostili v butičnem hotelu Vander. Fotografijo skoraj neprepoznavne pevke na mostu je na Instagramu objavil njen stilist in frizer, ločeno pa so se z obiskom pobahali tudi pri Vandru na svojem Facebooku.

Še večja uganka je Kyliejin prijatelj in rojak Nick Cave, ki naj bi po nekaterih podatkih v Ljubljani imel celo stanovanje, potem ko sta ga že pred leti tako zelo navdušila tako mesto kot tudi Križanke, ki jih je hotel celo kupiti. Dobro obveščeni viri pravijo, da so vsaj njegova žena in otroci večkrat tu.

V Ljubljano je septembra lani zaradi snemanja oglasa za neko nemško banko prišel tudi košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki.