Žirijo so najbolj prepričale umetelne naglavne stvaritve Mateja Komarja. Foto: Delo revije
Žirijo so najbolj prepričale umetelne naglavne stvaritve Mateja Komarja. Foto: Delo revije

V Cankarjevem domu v Ljubljani je potekala sklepna prireditev akcije Frizer leta 2008. Med pričeskami različnih slovenskih frizerjev je žirija izbrala šest finalistov (Goran Trifoni, Maja Kerin, Lili Javornik, Daliborka Daić, Matej Komar in Breda Omahen), ki so se na odru Kosovelove dvorane med seboj pomerili v boju za frizerja leta 2008.

Vsak finalist je v dvominutnem nastopu predstavil dve pričeski, eno na temo "avantgarda" in drugo na temo "total look". Frizerji so predstavitve svojih pričesk strnili v izvirne nastope. Na odru so obiskovalci lahko občudovali plesne nastope, dramsko obarvane koreografije in prisluhnili raperskemu zvezdniku Klemnu Klemnu ter igranju dveh čelistov.

Žirija, ki so jo sestavljali produktna vodja priznane znamke lasne kozmetike Polona Dovečar, novinarka Ajda Janovsky, fotograf Janez Vlachy, profesorica s Srednje frizerske šole v Ljubljani Romana Marolt in njen kolega Rok Narandja, je laskavi naslov frizer leta 2008 podelila Mateju Komarju z Raven na Koroškem, drugo mesto je pripadlo Goranu Trifoniju iz Ljubljane, tretje pa Maji Kerin iz Celja. Hkrati so na dogodku razglasili tudi dobitnika zlatega glavnika, torej tistega finalista, ki je prejel največ glasov bralcev revije Obrazi. To je postala frizerka Daliborka Daić iz Ljubljane.