Samirja ste obiskovalci MMC-jevega spletnega portala lani razglasili za najbolj seksi domačega nogometaša. Foto: MMC RTV SLO
Samirja ste obiskovalci MMC-jevega spletnega portala lani razglasili za najbolj seksi domačega nogometaša. Foto: MMC RTV SLO

"Alen Handanovič je bil rojen ob 3.50 zjutraj v porodnišnici v Ljubljani. Fantek je težak tri kilograme in 360 gramov," so zapisali na uradni spletni strani italijanskega kluba Udinese.

193 cm visoki vratar videmskega kluba Udinese je lani 14. julija praznoval 26. rojstni dan. Rodil se je v Ljubljani, odraščal na Fužinah, športno kariero je začel pri ljubljanskem Slovanu. Pozneje je prestopil v Domžale, leta 2004 pa je odšel v Videm, kjer je bil nekaj časa rezervni vratar. Nato je bil posojen k Trevisu, pozneje še v rimski Lazio in v Rimini.

Izkazal se je tudi na SP-ju v Južni Afriki
Od sezone 2007 je stalni član Udineseja in prvi vratar tega kluba, seveda pa je že nekaj let tudi prvi vratar slovenske reprezentance in se je na svetovnem prvenstvu v JAR-u odlično izkazal.

Samirjevo srce je že nekaj let oddano 27-letni lepotici Zoji Trobec, ki skupaj s sestro Ireno - ta je poročena s košarkarjem Jasminom Hukićem, s katerim imata sina Marka - vodi navijaško plesno skupino Zmajčice, znano po nastopih na tekmah Uniona Olimpije.