Foto:
Foto:
Donald Trump in Melania Knauss v dnevih pred poroko

Ameriški milijarder Donald Trump in slovenska manekenka Melania Knauss sta po dolgotrajnih pripravah na poroko končno dahnila "usodni da".

Obred je potekal v cerkvi, v pravljičnem razpoloženju ob morju, blizu Trumpove posesti v Palm Beachu na Floridi. Poročnega sprejema se je udeležilo približno 400 ljudi, med drugim monaški princ Albert, Arnold Schwarzenegger s soprogo Mario Shriver, Oprah Winfrey, Larry King, Cahterine Zeta Jones, Michael Douglas itd. Gostje so uživali v kulinaričnih dobrotah: govejih zrezkih v poprovi omaki, rakcih, gosji pašteti, jastogu, kaviarju in 100-kilogramski poročni torti, visoki 7 nadstropij in okrašeni s 3.000 belimi vrtnicami.


Vabimo vas k ogledu s poroke.

Ženin je nevesti, ki je bila za poročno slovesnost oblečena v 23-kilogramsko Diorjevo obleko, potem pa se je preoblekla v lažjo kreacijo Vere Wang, podaril 1,5 milijona dolarjev vreden diamantni prstan. Diorjeva obleka je tako težka, da so jo morali v cerkev, kjer se je Melanie preoblekla tik pred poroko, pripeljati z manjšim tovornjakom. Nevesto je spremljala sestra Ines, ženina pa sinova iz prvega zakona. Gostje so mladoporočencema lahko prinesli darila s seznama v trgovinah Tiffany in Bergdorf Goodman v New Yorku: jedilni servis, rjuhe in posteljnino, pregrinjala ...

Poroka nehote tudi promocija Slovenije
Ameriški mediji poroko opisujejo kot poroko stoletja, 34-letna Sevničanka pa je nehote veliko naredila za promocijo Slovenije, saj vsi navajajo, da je slovenskega rodu. Sicer pa povabljeni s seboj niso smeli prinesti snemalnih naprav, saj je Trump podpisal ekskluzivno pogodbo s podjetjem Getty Images, ki bo tržilo fotografije po svetu.