Oprava, ki sodi na takšno zabavo. Foto: MMC RTV SLO
Oprava, ki sodi na takšno zabavo. Foto: MMC RTV SLO

Zabava pa se ni začela šele v dvorani Leona Štuklja, ampak so se tehnoritmi slišali že iz veliko avtomobilov, ki so bili parkirani pred poslopjem. Nepopisna gneča ni bila samo pred glavnim vhodom, ampak tudi pred tistim za pomembnejše ljudi in novinarje, ki so se do vhodnih vrat prek trave sprehodili po zelo kratki rdeči preprogi.

Dogajanje je potekalo na več plesiščih, na glavnem odru pa so za dobro glasbo poskrbeli priznani didžeji, med njimi tudi Valentino Kanzyani, Umek in Marko Nastić, na stranskih odrih pa so predvsem moško domišljijo razvnele pomanjkljivo oblečene plesalke.

Žive barve, dude in cofi
Čeprav se komu zdi, da elektronska glasba ni nič drugega kot glasno nabijanje brez ritma z obvezno dozo plastičnega kiča (predvsem na predstavnicah nežnejšega spola) in monotonega pobliskavanja svetlobnih efektov, so morali tej zabavi priznati določen čar. Na Electronic Carnevalu 2008, ki naj bi postal tradicionalna vsakoletna prireditev, so se zbrali pozornosti željni mladeniči in mladenke iz vse Slovenije, nekateri pa so prišli tudi iz sosednje Avstrije in Italije. Pred Lentom je tako Maribor spet postal središče dogajanja.

T. P.


Le kaj bi na takšni prireditvi brez roza barve? Foto: MMC RTV SLO
Samo, da se zbuja pozornost, čeprav moraš nadeti krila! Foto: MMC RTV SLO
Dekleta so na vrhuncu spomladanskega plesnega dogajanja izstopala s pričesko, z ličili in oblačili, fantje pa so ostali bolj ali manj tradicionalni. Foto: MMC RTV SLO
Spomin na otroštvo: živalski nahrbtnik, v ustih pa duda. Foto: MMC RTV SLO
Rahlo darkerski pridih, a še vedno z obvezno roza barvo. Foto: MMC RTV SLO
Zabave željni so v Maribor prišli iz celotne Slovenije, nestrpno pa pričakujejo tudi naslednji dogodek elektronske glasbe. Foto: MMC RTV SLO