Po mnenju nekaterih domačinov, politikov in medijev ni izpolnila naših pričakovanj, a v Sevnici, kjer je preživela mladost, rojakinjo cenijo in spoštujejo. Foto: Reuters
Po mnenju nekaterih domačinov, politikov in medijev ni izpolnila naših pričakovanj, a v Sevnici, kjer je preživela mladost, rojakinjo cenijo in spoštujejo. Foto: Reuters

Sevničani so kljub vsemu ponosni na svojo rojakinjo, saj je ravno zaradi Melanije Sevnica veliko pridobila glede prepoznavnosti.

Foto: EPA
Foto: EPA

"Mislim, da smo večina ponosni na njeno delo, na njen odnos, na njeno držo in da je zelo dobro opravljala vlogo prve dame Amerike v tem štiriletnem mandatu," je povedal Srečko Ocvirk, župan občine Sevnica. "Nismo pričakovali nekega strašnega turističnega buma in obiska Sevnice. Seveda pa so novinarji številnih svetovnih medijskih hiš, več kot 50 jih je bilo, ki so v času pred volitvami obiskovali Sevnico, poročali seveda na tak in drugačen način, odvisen od medijev, od uredniške politike in tako naprej, o Sevnici, o naših krajih, o Sloveniji," pa je povedal Zvone Košmerl, direktor občinske uprave Občine Sevnica.

Sorodna novica Video: Melania Trump Sevnico postavila na turistični zemljevid

Na svojo rojakinjo so zelo ponosne tudi Sevničanke. "Ocenjujem, da zelo predano opravlja svojo funkcijo, hkrati pa, da je ob tej odgovorni funkciji ostala tudi na prvem mestu mama. Tudi njeno poslanstvo, kot jo spremljam, je, da skrbi za otroke, da posveča veliko skrb za otroke, tako da, jaz jo kot Sevničanka občudujem in podpiram," meni Ana Vurnek. "Melania je resda prva dama, mislim pa, da je tudi po svojem karakterju in po svojem obnašanju, seveda pa po svoji lepoti, nekaj posebnega. In to bi morali mi mogoče še tudi malo bolj ceniti, hkrati pa tudi nekoliko bolj unovčiti glede na to, da prihaja iz naših krajev. Zelo lepo se mi zdi, da je svojega otroka vzgajala in učila slovenščine," pa je dodala Andreja Jamšek.

Čeprav sta njena starša pridobila ameriško državljanstvo, sta bila v času predsedovanja večkrat v Sevnici, kjer se še naprej srečujeta s svojimi prijatelji. "Župan je imel pogovor z njenim očetom, predstavil je videnje občine kot take v vseh dogodkih, ki so bili za njo prijetni, so tudi tisti, ki so manj prijetni. To pa je že odraz širšega okolja. V Sevnici verjamem, da imamo primeren odnos do nje kot prve dame in kot Melanije Knavs, kot naše nekdanje občanke," je povedal Košmerl.

Sorodna novica Po lesenem zdaj razkrili še bronasti kip Melanie Trump

Melania je že leta 2005, ko ni bila prva dama Amerike, sevniškemu zdravstvenemu domu pomagala pri nakupu terenskega vozila za babice in medicinske opreme za otroke. Zato spomenik, ki stoji na Rožnem, po mnenju kiparja in pesnika Rudija Stoparja Sevničanom ni ravno v ponos. "Kar se pa tiče same skulpture, gre pravzaprav meni na živce, ker je estetsko na ničli, likovno, nisem je od blizu pogledal, ne vem, kaka je. Kljub temu bi si zaslužila lepšo skulpturo," meni Stopar.

Kako je opravljala vlogo prve dame Amerike, v Sevnici ne želijo komentirati. Verjamejo pa, da je Melania zagotovo pripomogla tudi k boljši prepoznavnosti naše države.

Sevničani ponosni na nekdanjo prvo damo ZDA