Rjavolaska z zelenimi očmi je po horoskopu tehtnica. Foto: RTV SLO
Rjavolaska z zelenimi očmi je po horoskopu tehtnica. Foto: RTV SLO
Nataša se najraje ukvarja z ličenjem, riše in hodi na izlete. Foto: RTV SLO
Svečana obleka
Pred Natašo so naslov slovenske Miss Universe osvojile Minka Alagič, Iris Mulej, Polona Baš, Sabina Remar in Dalila Dragojevič. Foto: RTV SLO

Lastnik licence za prestižno lepotno tekmovanje, ki poteka že od leta 1952, je skupaj s televizijsko hišo NBC finančni mogotec Donald Trump, ki je poročen prav s Sevničanko - Melanio Knauss (nekoč Melanija Knavs). Nataša se sicer zelo veseli srečanja z gospodom Trumpom, a se zaveda, da dejstvo, da je sokrajanka Donaldove Melanije, oprostite, Melanie, ne bo veliko pripomoglo k boljši uvrstitvi na svetovnem izboru za "lepotico vesolja", ki bo 23. julija. Njena pričakovanja so v razumnih mejah, je povedala. Nataša Melanije osebno ne pozna, saj je razlika v letih med njima precejšnja in se obe Sevničanki z "lepotnim poslom" nista ukvarjali ob istem času.

Splača se biti mis ...
Če bi Nataši vendarle uspelo osvojiti laskavi naslov "najlepše v vsem vesolju", bi podpisala manekensko pogodbo za 100.000 ameriških dolarjev in bivala v apartmaju v New Yorku. Kot zmagovalka slovenskega izbora bo Nataša v letu, ko nosi naslov Miss Universe, dobila nagrade v vrednosti 2,5 milijona tolarjev. Za 15 mesecev bo njena toyota yaris, seveda pa je v nagradni sklad vključeno tudi potovanje na svetovni izbor in vsa oprema, ki jo potrebuje za na pot.

Gdč. Pinoza, ki v višino meri kar 180 cm, a se vseeno ne izogiba visokim petam, bo v torek zgodaj zjutraj odletela z Brnika, boji se le, da bi se med prestopanjem z letala na letalo kje zgubil njen zajeten kup prtljage. Žiriji na svetovnem izboru se bo namreč predstavila v treh oblekah: prva, ki jo bo nosila na večernem izhodu, naj bi z belino in motivom rože predstavljala preprosto eleganco, druga, ki jo je pomagala zasnovati slovenska Miss Universe 2002 in letošnja Miss Slovenije Iris Mulej, pa v barvah slovenske zastave predstavlja - Slovenijo. Bolj slavnostno, zlato-oranžno obleko z vlečko za večerni izbor, so izbrali obiskovalci nekega slovenskega spletnega in mobilnega portala. Nataša bo v ZDA vzela tudi mobilnik, s katerim si bo zapisovala vsakdanje vtise med bivanjem v Los Angelesu. Vse skupaj bodo nato objavili v obliki "MMS-bloga".

Kot vsaka misica bo tudi Nataša nosila krono. Za Zlatarno Celje jo je oblikovala Helena Umberger, za izdelavo dragocene srebrne krone (njena vrednost naj bi se gibala med 4 in 5 tisoč evri) so celjski zlatarji porabili kar 100 ur dela.

Nataša, ki zase pravi, da je prijazno, skromno, delovno in komunikativno dekle, je povedala še, da se ji je življenje od usodnega 11. februarja, ko je postala slovenska Miss Universe, zelo spremenilo: je sicer bolj naporno, a tudi prijetno. Lepotica ne dvomi, da bo nekoč uspešna v svetu filma ali v karieri na področju turizma in kozmetike.

A. K.