27-letna skakalka je na Instagramu objavila fotografijo, na kateri sedi ob zaletišču skakalnice Mostec v Ljubljani. Nasmejana v rokah drži materinsko knjižico, ob njej pa pripis: "V veselem pričakovanju. Skakalnice, še se bomo videli." Bogataj je že nekaj let v zvezi s Sandijem Križnarjem, bratom slovenske skakalke Nike Križnar, s katero sta zelo dobri prijateljici.

Spomnimo, ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk si je na novoletni dan na Ljubnem poškodovala stranske in sprednje križne vezi v levem kolenu. Februarja se je kot gledalka udeležila svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici, kjer je novinarjem dejala, da začasno prekinja kariero. "Potrebujem nekaj časa zase, da premislim in pretehtam vse skupaj, potem pa bom videla. Ena od možnosti je tudi konec kariere. Potrebujem nekaj časa zase, zavedam se, da se bom morala odločiti," je dejala takrat.

A Urša se je, kot kaže, že odločila, da po nosečnosti kariero nadaljuje. Na to kaže zapis na Instagramu, poleg tega je tudi v pogovoru za portal 24ur zatrdila, da nova vloga, v kateri se bo preizkusila, ne pomeni, da daje smuči na stran, saj se še želi vrniti na skakalnico.

Urša Bogataj je poleg dveh zlatih olimpijskih medalj v posamični in ekipni konkurenci na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022 osvojila še srebrno medaljo na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu 2021. V svetovnem pokalu je dobila tri posamične tekme, še trikrat pa je bila najboljša na ekipnih tekmah.

Težka poškodba Urše Bogataj močno vplivala na sezono