Urška Žigart in Tadej Pogačar sta pred kratkim pometla s konkurenco na državnem prvenstvu v vožnji na čas. Foto: www.alesfevzer.com
Urška Žigart in Tadej Pogačar sta pred kratkim pometla s konkurenco na državnem prvenstvu v vožnji na čas. Foto: www.alesfevzer.com

"Pa je končno tu, zapis, ki ste ga vsi čakali," je tik pred začetkom Dirke po Franciji sporočilo svojemu partnerju, kolesarju Tadeju Pogačarju, začela Urška Žigart in ob njem objavila serijo fotografij svojega zaročenca, posnetih v zadnjih mesecih. V zapisu je spomnila na vzpone in padce, ki so zaznamovali njuni življenji v mesecih pred najprestižnejšo tritedensko dirko: "Letos ni bilo vse lahko, nemalokrat sva morala početi več stvari hkrati, da sva vse opravila, ampak crkljanje in dobra hrana sta rešila veliko težav."

"Potem pa je prišla tista belgijska luknja in ti zbrisala nasmešek z obraza. A le za dan ali dva, potem pa sva hitro spoznala, da najpomembnejšo stvar v življenju že imava," je nadaljevala kolesarska šampionka in dodala: "Potem pa si si nadel svoja pametna očala, naredil načrt in trdo delal, da bi si utrl pot nazaj, na ta krog po Franciji."

Kljub trdemu delu pa sta si z zaročencem, je razkrila, vzela čas za ogled nekaj francoskih klancev, kar je kolesarski zvezdnik "uspel opraviti na skrivaj, zahvaljujoč svojemu klobuku", je v šali zapisala Žigart.

Nadaljevala je precej bolj čustveno: "Zdaj pa, kar koli bo, bo. Ni vse v tvojih rokah." "No, v tvoji levi je en vijak več, ampak saj veš, kaj mislim. V preteklosti ti je uspelo nekaj neverjetnih stvari in tega ne smeš nikoli pozabiti. Želim si le, da se varno vrneš k meni, da se bova lahko še kdaj skupaj pretvarjala, kako zelo sovraživa kolesariti po dežju," je sklenila zapis spodbude svojemu zaročencu.

Kot omenjeno, Žigart Pogačarju podoben zapis nameni vsako leto pred Tourom. Kot je razložila v lanskem, ne objavljata posebnih zapisov ob rojstnih dneh ali obletnicah, vsako leto pa objavita en tak zapis pred začetkom Toura.

Urška Žigart in Tadej Pogačar sta oba precej dejavna na družbenih omrežjih, pred kratkim sta se odkrito ponorčevala iz flamskega tabloida Het Nieuwsblad, ki je slovensko kolesarko v naslovu in uvodnem odstavku članka – ko je skoraj zmagala na 3. etapi Dirke po Švici – označil zgolj kot "Pogačarjevo dekle". Zaročenca sta v odzivu objavila posnetek, v kateri sta Pogačarja označila za "fanta Urške Žigart", zbadljivka pa je naletela na široko odobravanje in podporo.

Sorodna novica Šala o fantu Urške Žigart? "Meni kar paše, pa saj njemu tudi."