Zdenko Cotič – Coto in Žan Serčič. Foto: Televizija Slovenija
Zdenko Cotič – Coto in Žan Serčič. Foto: Televizija Slovenija

Tokrat je v oddaji V petek zvečer Žan gostoval z zelo dobrim prijateljem in kitaristom, ikono z Obale, Zdenkom Cotičem – Cotom. Velika razlika v letih je ta dva glasbena sodelavca v skupini Jana Plestenjaka postavila ob bok drug drugemu, da se zdaj kličeta mlajši in starejši brat. Ni jima treba govoriti o svojih glasbenih idolih, saj gre za dva vrhunska glasbenika, iz katerih ves čas ustvarjalno vre.

Priča smo bili pravemu "srcolomilskemu" triu v priredbi Žanove uspešnice Pusti mi spomin v sestavi Žana, Cota in Marka Hrvatina. Coto, ki je v svoji preteklosti sodeloval z najpomembnejšimi primorskimi skupinami, je za oddajo V petek zvečer izbral uspešnice avtorskega tandema Danila Kocijančiča in Draga Misleja - Mefa ter seveda Jana Plestenjaka. Izvedel jih je s pevcema Samanto Kunšt in Aljažem Ramotom.

A že v samem uvodu oddaje se je začela spomladanska zabava. Dejan Vunjak je na oder povabil Občinski pihalni orkester Trebnje in trebanjske mažoretke, s katerimi so poustvarili novo uspešnico Nikol' še nismo šli. Priča smo bili izjemnemu nastopu družine Smolnikar; Zale, Renate in Roberta. Prvič je na našem odru gostovala skupina Bohem, ki letos praznuje 20. obletnico svojega delovanja.

Družina Smolnikar. Foto: Televizija Slovenija
Družina Smolnikar. Foto: Televizija Slovenija

Da bo začetek pomladi še bolj zapomnljiv, se je na naše vabilo odzval Dominik Kozarič. Poppevec, ki je zaznamoval 90. leta, se je vrnil s Kanarskih otokov in nas v družbi z Žanom Serčičem spomnil na neminljivo balado – Ljubi jo nežno. Da je človek ritma, kluba in diska, pa smo se prepričali na njegovem nastopu pri DJ Melani, kjer smo poleg njegove Reke luči slišali še uspešnice Frenka Nove in vse to v spremljavi plesalcev Plesne šole Kazina in občinstva najbolj glasbene oddaje na TV Slovenija.

Zelo zanimiv nastop so pripravili Aufbiks, akustični trio, ki se je spomnil na popularno pesem Daleč stran zasedbe Panda.

Med Novimi talenti se je predstavil tercet pevcev. To so Lara Peterlin, Lara Tanšek in Metod Munda, ki so zapeli uspešnico Ansambla Saša Avsenika Ena bolha za pomoč.

Poiščite nagradno vprašanje na našem naslovu na Facebooku in se potegujete za lepo nagrado. Če si želite preživeti večer na snemanju oddaje, pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si.