Jela Krečič je z Žižkom opravila več intervjujev. Foto: SOF/BoBo
Jela Krečič je z Žižkom opravila več intervjujev. Foto: SOF/BoBo
Poročna fotografija Slavoja in argentinske manekenke Analie Hounie.

64-letni Žižek in 34-letna Krečičeva, sicer novinarka kulturne redakcije Dela, naj bi se po kratkotrajni romanci poročila v Črni gori, poznata pa se že dlje, saj je Krečičeva v zadnjih dveh letih za Sobotno prilogo objavila kar nekaj intervjujev z enim najslavnejših in v tujini uveljavljenih Slovencev.
Zbližala naj bi se, medtem ko sta pred kratkim skupaj sodelovala pri "performativni enciklopediji" Dobrodošli v duhovnem živalskem kraljestvu v produkciji Anton Podbevšek Teatra.
Avtor projekta je Žižek, za dramaturgijo pa je poskrbela Krečičeva. Predstavo so premierno prikazali 25. maja.
Argentinska poroka leta
To sicer ni prvi zakon za Žižka - o prvem zakonu kaj dosti ne govori, v drugo je bil poročen s slovensko filozofinjo Renato Salecl, s katero ima sina Tima, leta 2005 pa je precej odmevala njegova poroka s prav tako 30 let mlajšo nekdanjo manekenko Analio Hounie. Na to temo se je takrat v članku Slavoj se ženi v Mladini obsežno razpisal Max Modic, ki se je spraševal, katera ženska lahko omreži moškega, ki ugotavlja, da je ljubezen zgolj niz pojavov na posameznikovi nevronski mreži.

Hounijevo, hčerko uglednih argentinskih psihoanalitikov (oče je celo zapriseženi lakanovec), je Žižek, sicer teoretski psihoanalitik, spoznal na predavanju na eni izmed prestižnejših ameriških univerz.
Argentinski mediji so takrat poroko razglasili za poroko leta in o njej obsežno poročali v svoji družabni kroniki. Žižek se je nato za nekaj časa v Argentino tudi preselil, a zakon je trajal le štiri leta.