Kreže je prepričan, da se bo slovenska reprezentanca, z njo pa tudi celotna Slovenija, veselila nove zmage. Foto: Reuters
Kreže je prepričan, da se bo slovenska reprezentanca, z njo pa tudi celotna Slovenija, veselila nove zmage. Foto: Reuters

Smiljan Kreže je za MMC pojasnil, da bo letošnja, že 18. prireditev Piše se leto popolnoma v znamenju nogometa, saj se bo začela slabi dve uri po koncu tekme. "Tako bodo navijači lahko zmago proslavili na primeren način, s koncertom," je optimističen Kreže, ki je tudi sicer velik nogometni navdušenec, že 11 let pa je tudi uradni komentator tekem slovenske reprezentance in Nogometnega kluba Maribor.

Koncert bo tudi sicer nogometno obarvan, saj bodo na istem odru stali izvajalci dveh slovenskih nogometnih himen. Najprej bodo obiskovalci lahko uživali ob glasbi zasedbe Siddharta, ki se zagotovo ne bo mogla izogniti uradni slovenski nogometni himni Dviga Slovenija zastave. Nato bodo prostor na odru dobili člani zasedbe Big Foot Mama (njihov pevec Grega Skočir je sicer sodeloval pri nastajanju skladbe Dviga Slovenija zastave), večer pa bodo zaokrožili legendarni trije "ini" - Zoran Predin, Pero Lovšin in Vlado Kreslin, ki so se v srca nogometnih navdušencev zapisali s skladbo Slovenija gre naprej.

Kreže je še pojasnil, da datuma prireditve niso načrtovali z mislijo na nogometno tekmo, saj prireditev Piše se leto tradicionalno organizirajo 18. junija: "V resnici nas je bilo kar malo strah, da bo tekma ob 20. uri, a se je odlično izšlo, ker bo tekma do 18. ure končana, tako da bodo imeli ljudje dovolj časa, da se ob zmagi malo poveselijo, nato pa praznovanje nadaljujejo oz. končajo na koncertu." Prireditev se bo sicer začela v petek ob 19. uri v Ledeni dvorani v Mariboru.

Spodaj si lahko še pred petkovim koncertom osvežite spomin na neuradno (za mnoge pa edino pravo) slovensko nogometno himno.