Pošta Slovenije je do zdaj z izdajo znamk počastila vse zlate olimpijske kolajne, osvojene za samostojno Slovenijo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Pošta Slovenije je do zdaj z izdajo znamk počastila vse zlate olimpijske kolajne, osvojene za samostojno Slovenijo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Na znamki je strelka Veselka Pevec s tarčo v ozadju, nominala znamke pa je 1,26 evra. Kot vse znamke s slovenskimi zlatimi olimpijci je tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami. Znamko spremljata ovitek in žig prvega dne.

"Že v Riu de Janeiru sem izvedela, kaj se bo zgodilo. Ko sem prišla domov, se je začelo pripravljati znamko. Zelo sem počaščena, ker sem deležna te časti. Danes pa so me ganili vsi govori, ki sem jih slišala. Svoje so dodali še vsi zbrani, družina, prijatelji, sokrajani. Lepo je bilo, skoraj sem zajokala. Za vse pa sem izredno hvaležna. V teh trenutkih sem v mislih obudila vse, kar se mi je v življenju zgodilo," je dejala Pevčeva, ki jo je na invalidski voziček s streli v hrbet v Kninu prikoval njen nekdanji partner.

Pošta Slovenije je do zdaj z izdajo znamk počastila vse zlate olimpijske kolajne, osvojene za samostojno Slovenijo. Tako so bili na znamkah že Iztok Čop in Luka Špik, Rajmond Debevec, Primož Kozmus, Tina Maze, Urška Žolnir in Tina Trstenjak. Skupini zlatih olimpijcev se je tako pridružila tudi prva zlata paraolompijka.

Znamko so javnosti predstavili v Modri dvorani Jakličevega doma, zbrane pa so nagovorili Pevčeva, njena trenerka Polona Sladič, Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije, paraolimpijski komite ter gostitelj župan Janez Pavlin.