Bernarda je sinonim za prijetnost in kakovost televizijskega programa. Foto: Žiga Culiberg
Bernarda je sinonim za prijetnost in kakovost televizijskega programa. Foto: Žiga Culiberg
Dobra ura
Voditelji oddaje Dobra ura - vsak v svoji barvi, ki jih bo spremljala tudi v oddaji. Foto: Žiga Culiberg

Sem toliko radovedna in vedoželjna, da z veseljem in zanimanjem prisluhnem ljudem in njihovim zgodbam in verjamem, da me prav vsakdo lahko česa nauči.

O temi ponedeljkovih popoldnevov
Bernarda Žarn
Bernarda v svojem novem 'domu' - na oranžno obarvani studijski sceni. Foto: Stane Sršen

Pravi odnos do mode sem zaživela šele skozi televizijske oči. Sodelovala sem z odličnimi stilistkami in modnimi oblikovalkami, med njimi Barbaro Podlogar in zdaj z Nino Jagodic, ki je tudi urednica Modne Jane, in s spoštovanjem spremljam modne pripovedi.

O zanimanju za modo

Na prvi program Televizije Slovenija prihaja oddaja Dobra ura (ki bo v resnici trajala dve uri), v kateri se bo vsak dan v studiu zamenjal voditelj, ki bo imel svojo tematsko zgodbo. Oddaja bo potekala v živo, popoldneve pa vam bodo krajšali Andrej Hofer, Jasna Krljić Vreg, Milica Prešeren, Aki Hasegawa in Bernarda Žarn.

V prihodnjih dneh bomo na MMC-ju objavili pogovore še z drugimi voditelji oddaje Dobra ura.

Bernardini bodo ponedeljki, ki jih bo "spletla" okoli uveljavljene oddaje Duhovni utrip, z gosti pa bo klepetala o ustvarjalnosti in duhovnosti. Kako gleda na svojo novo oddajo in kaj bo ponudila gledalcem, pa v spodnjem pogovoru.

Kar naravost k bistvu: kaj bo Dobra ura dobrega prinesla gledalcem?
Ja, to da greva takoj k bistvu, mi je zelo všeč, saj zdaj v našem uredništvu res štejemo minute pred začetkom prve Dobre ure :-) Prepričana sem, da bo Dobra ura dobra v vseh pogledih. Vsi ustvarjalci se bomo trudili, da bomo pripravili oddaje polne zanimivosti, koristnih nasvetov, spodbudnih zgodb in, naj ne zveni oguljeno ali plehko, tudi dobre energije.

Vsak dan bo imel svojo rdečo nit. Kakšna bo ob ponedeljkih?
Na kratko povedano: ob ponedeljkih bomo govorili o vsem, kar lepša in lajša naša življenja. Sestavni del ponedeljkovega televizijskega popoldneva na naši enki je
bila že zdaj oddaja Duhovni utrip, ki ostaja na sporedu. Včasih bomo tematiki iz Duhovnega utripa sledili, jo nadgradili, pogledali morda še z drugačnih perspektiv, jo pregovorili ali poglobili še s kakšnim gostom, spet drugič pa bomo naredili stopinje v povsem nove smeri. Napajali se bomo predvsem na področju ustvarjalnosti in tistega, kar radi počnemo v t. i. prostem času. Še naprej pa bom kukala tudi v televizijska in radijska zakulisja.

Bodo tudi gledalci v oddaji dobili svoje minute, bodo dejavno udeleženi pri ustvarjanju?
Seveda. Prav to se mi zdi čar oddaj v živo, da gledalci lahko po svoje sooblikujejo oddajo s klici v studio, prek družabnih omrežij, elektronske pošte. Imamo tudi svojo spletno stran in na njej bomo z veseljem spremljali vse odzive.

Kako blizu so vam osebni novi načini komuniciranja, kot sta Twitter in Facebook? Se vam zdijo nujno zlo ali jih z veseljem uporabljate?
Ne, ne doživljam jih kot zlo, nasprotno; zdi se mi, da širijo in barvajo moje življenje. Je pa res, da so stiki in kliki v realnem prostoru in času še vedno neprecenljivi.

Vsako popoldne bo imelo svojo barvo, vaša bo oranžna. Kako vam je blizu, ste jo sami izbrali?
Vodja projekta Neli Vozelj, pomočnica direktorja naše televizije, mi je predstavila to idejo in meni je oranžna barva všeč, zato sem jo z veseljem "posvojila". Tudi sicer sem človek barv - bolj pisan je svet okoli mene, toliko bolj "luštno" je.

Pred kamerami ste se pogovarjali že z ogromno gosti, tako z zelo zgovornimi, ki so govorili kot dež, kot z zadržanimi, iz katerih je bilo treba besede prav vleči. Kako pristopate do njih?
Mislim, da se vsi voditelji strinjamo, da so sanjski gostje čim bolj zgovorni ljudje - ne pa spet tako zgovorni, da se moramo mučiti, da postavimo še kakšno svojo piko ali vprašaj :-) Iskreno verjamem, da ima vsak človek v sebi kaj zanimivega, spoštovanja in občudovanja vrednega in z radovednostjo in vedoželjnostjo prisluhnem vsakomur. No, skoraj vsakomur :-)

Na ekrane prihaja Dobra ura, sodelujete v oddaji TV Lab, poleti smo vas gledali v Poletni sceni, vrsto let ste bili obraz oddaje Prvi in drugi. Veste na pamet, pri koliko oddajah na TV Slovenija ste že sodelovali?
Oddaj nimam preštetih, znam pa verjetno našteti (še) vsa imena :-) Poleg že omenjenih se rada spominjam še povezovanj Eme, Slovenske popevke, Poletne noči, humanitarnih prireditev in različnih koncertov ter festivalov. In zelo sem vesela, da oddajo Dobra ura ustvarjam naprej s sodelavci oddaje Prvi in drugi, s katerimi smo že utečena ekipa. Je pa moje televizijsko življenje gotovo najbolj zaznamovala oddaja Prvi in drugi, ki sem ji bila zvesta od leta 1999 do letošnje jeseni.

Vas lahko sploh še kaj preseneti, je nova oddaja nov izziv?
Zelo se veselim, da bo Dobra ura potekala v živo, ta beseda pa ima isti koren kot beseda življenje, za katerega vemo, da nas zna krepko presenetiti. In tega se raje veselim, kot pa bojim.

Sem toliko radovedna in vedoželjna, da z veseljem in zanimanjem prisluhnem ljudem in njihovim zgodbam in verjamem, da me prav vsakdo lahko česa nauči.

O temi ponedeljkovih popoldnevov

Pravi odnos do mode sem zaživela šele skozi televizijske oči. Sodelovala sem z odličnimi stilistkami in modnimi oblikovalkami, med njimi Barbaro Podlogar in zdaj z Nino Jagodic, ki je tudi urednica Modne Jane, in s spoštovanjem spremljam modne pripovedi.

O zanimanju za modo