O dežju bosta med drugim prepevala aktualna zmagovalka Slovenske popevke Anika Horvat in Vlado Pilja. Foto: MMC RTV SLO
O dežju bosta med drugim prepevala aktualna zmagovalka Slovenske popevke Anika Horvat in Vlado Pilja. Foto: MMC RTV SLO

Muhasto aprilsko vreme se ni izognilo niti oddaji Parada. Pevke Nuška Drašček, Anika Horvat in Tina Gačnik - Tiana ter pevci Matevž Šalehar - Hamo, Vlado Pilja in Miha Alujevič se bodo preizkusili v prepevanju pesmi o dežju. Med njimi bo mogoče slišati pesem prve predstavnice na izboru za pesem Evrovizije v samostojni Sloveniji, zmagovalni pesmi Slovenske popevke in zmagovalno skladbo na najstniški različici Melodij morja in sonca.

Več o vsebini Parade preberite na spletni strani oddaje.

Tako boste lahko prisluhnili skladbam Naj pada zdaj dež (Boštan Groznik), Dež (Goran Šalamon/Demolition group), Recept za deževen dan (Dačo Žgur/Nada Žgur), Dežniki (Vilko in Slavko Avsenik/Gregor Strniša), Tih deževen dan (Cole Moretti/Tomaž Kosec) in Ko bo padal dež (Dare Kaurič/Zvone Tomac).

Helena in Matija govorila med drugim tudi o dežju
V studio k voditeljema Saši Einseidler in Domnu Valiču pa prihaja tudi legendarna Helena Blagne Zaman, ki se v zadnjih letih vse uspešneje uveljavlja tudi v resnejših glasbenih vodah. Družbo ji bo delal Matija Cerar - slovenska glasbena legenda, komponist, pevec, kantavtor in pianist, ki je v glasbi dejaven že dobrih petdeset let.

Vse poti vodijo v finale
Izbor za naj slovensko popevko o dežju, ki se bo ob koncu sezone potegovala za najlepšo slovensko popevko (v novi preobleki) vseh časov, pa je v vaših rokah. Glasovali boste lahko po telefonu do nedelje do 17.00, na strani www.rtvslo.si/parada pa do torka.

Preden se izvajalci preizkusijo v zimzelenih pesmih o dežju, lahko nekaterim v originalni izvedbi prisluhnete spodaj.

1XBand - Tih deževen dan

Demolition group - Dež
Foxy Teens - Naj pada zdaj dež
Kingston - Ko bo padal dež