Tudi Karolijev
Tudi Karolijev "drugi dom", Val 202, se bori za kipec - nominiran je v kategoriji naj radijskih postaj, njegova tekmeca pa sta Radio 1 in Radio Center. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

To je treba dati tistemu, ki si to res želi, na polici imam devet viktorjev, eden gor ali dol, veliko lepše je videti, če je le eden, saj če je izbira prevelika, ni več vrednosti.

Sašo Hribar o tem, kdo si zasluži viktorja
Sašo Hribar
Hribar že skoraj dvajset let prejema nominacije za viktorja, tako da ga ta niti ne 'gane' več. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Priljubljenost radijcev že vrsto let ne pojenja, kar dokazujejo številni viktorji, ki sta jih Sašo in Andrej prejela - prvi ima v svoji zbirki devet kipcev, drugi pa sedem.

Andrej Karoli, zaščitni obraz Vala 202, je vnovične nominacije vesel, saj je vesel tako kritike kot tudi nagrade. Glasbeni urednik in novinar ni želel razkriti, kdo je njegov favorit, dejal je le: "Dobil ga bo tisti, ki bo prejel največ glasov ... na koncu dneva je le matematika." In kako komentira delo svojih tekmecev Saša Hribarja in Denisa Avdiča: "Saša bolje poznam kot Denisa, ki ga včasih ujamem v avtomobilu, ko menjam programe. Sašo je medijec, ne le radijec, vse, kar počne, počne nadpovprečno, Denis pa 'fura' en svoj stil, ki mu gre, kot kaže, dobro od rok."

Karolija morda ne bomo videli na sobotni podelitvi, saj je trenutno zaradi bolezni na bolniškem dopustu, če pa ozdravi, se bo z veseljem udeležil podelitve. Saša Hribarja, ki je zelo uspešno vodil projekt Heroji za vse čase, pa zagotovo ne bomo videli na rdeči preprogi, saj, kot sam pravi, ne razmišlja o viktorjih, kakšne posebne želje, da ga dobi, nima. Je pa Hribarjeva želja narediti nekaj novega, se predstaviti svojemu zvestemu občinstvu z nečim novim: "Trudimo se, da bi naredili interaktivno risanko Bozo, ki bo namenjena predšolski in šolski skupini, od 4 do 8 let. Gre za lik, ki sem ga ustvaril pred 20 leti, in ki je bil del Radia Ga-ga, a sem ga moral ukiniti, saj je bil tako dominanten, da je uničil vse ostale like. Bozo je navihan fant, verjamem, da bo velik hit."

Ljudstvo že leta nagrajuje priljubljena radijca
Oba sta nominirana v kategoriji radijska osebnost, ki spada pod t. i. viktorje popularnosti, kar pomeni, da ljudstvo izbira nominirance in pozneje zmagovalca. Kaj je tisto, zaradi česar ljudstvo že vrsto let med najboljše tri radijce pri nas uvršča Andreja in Saša?

"Če po pravici povem, je od vsakega posameznika odvisno ... nekaterim je všeč muzika, ki jo vrtim, nekaterim je všeč, kaj in kako povem, v bistvu kombinacija vsega skupaj," je odgovoril Andrej, Sašo pa je dejal, da sta z Andrejem verjetno del tiste zadnje generacije, ki jo je ljudstvo vzelo za svoje, in so se z vsem, kar so naredili, vtisnili v zavest ljudi: "Novodobni voditelji pa so kot muhe enodnevnice, ne zmorejo vzpostaviti emocionalne vezi z občinstvom. Pri njih gre za hiter vzpon in hiter padec."

To je treba dati tistemu, ki si to res želi, na polici imam devet viktorjev, eden gor ali dol, veliko lepše je videti, če je le eden, saj če je izbira prevelika, ni več vrednosti.

Sašo Hribar o tem, kdo si zasluži viktorja