Foto: AP
Foto: AP

Policija poskuša priti do igralčevega mobilnega telefona, za katerega upa, da bo lahko pomagal pri preiskavi. A kljub temu da so pred več kot tremi tedni prejeli nalog za preiskavo, naprave niso uspeli pridobiti, piše BBC. Zato so organi pregona v Novi Mehiki za pomoč zaprosili newyorške kolege.

Okrožna državna tožilka Mary Carmack-Altwies, ki nadzoruje preiskavo, je dejala, da njen urad sodeluje z oddelkom šerifa v New Yorku in odvetniki gospoda Baldwina, "da bi pridobili kakršno koli gradivo iz telefona gospoda Baldwina, ki se nanaša na preiskavo Rust".

V nalogu za preiskavo so preiskovalci zapisali, da iščejo morebitna sporočila, fotografije, videoposnetke ali klice v zvezi s snemanjem filma Rust.

63-letni Baldwin je v dolgem videosporočilu, ki ga je v soboto objavil na svojem Instagramu, dejal, da je kakršen koli namig, da se je namerno izogibal preiskovalcem, lažen. "Ne morejo samo pregledati telefona in vzeti fotografije ali ljubezenska sporočila, ki jih pošiljate ženi, ali kar koli drugega imate," je dejal Baldwin. "To je proces, ki zahteva čas." Dodal je: "Seveda pa bomo zahtevam 100-odstotno ugodili."

Sorodna novica Alec Baldwin: Nikoli ne bi v nekoga nameril s pištolo in pritisnil na sprožilec

Preiskava še poteka
Oktobra je bila med vajo za prizor filma Rust v Novi Mehiki usodno poškodovana direktorica fotografije Halyna Hutchins, v ramo pa ustreljen režiser Joel Souza.

Nadzornica za izvedbo scenarija filma Rust Mamie Mitchell, ki je proti igralcu Alecu Baldwinu in producentom sprožila tožbo, trdi, da scenarij sploh ni predvideval streljanja in da je Baldwin "igral rusko ruleto", saj ni preveril, ali je pištola dejansko brez nabojev, tega pa pred njim ni naredila niti ekipa, ki je bila na snemanju zadolžena za to.

Baldwin je v prvem intervjuju po tragičnem dogodku za ameriško televizijo ABC povedal, da na sprožilec ni pritisnil: "Pištola ni bila sprožena, nisem pritisnil na sprožilec. Nikoli ne bi v nekoga nameril s pištolo in pritisnil na sprožilec. Nikoli!"

Na vprašanje, kako se je prava krogla znašla na snemanju, pa je odgovoril: "Ne vem. Nekdo je v pištolo dal pravo kroglo, kroglo, ki sploh ne bi smela biti na posesti."

Kazensko ovadeni so prav vsi na filmskem setu. Zaradi usodnega incidenta sta podani dve tožbi.