Orožje naj bi se sprožilo, ko ga je odstranil iz toka. Foto: EPA
Orožje naj bi se sprožilo, ko ga je odstranil iz toka. Foto: EPA

Na ameriški televiziji ABC bo izšel intervju, v katerem je Alec Baldwin odkrito spregovoril o tragediji, ki se je zgodila oktobra. Čeprav je igralec o tem bežno spregovoril s TMZ-jem, ko je povedal, da do tovrstnih nesreč pride izjemno redko – ena proti bilijonu možnosti – gre pravzaprav za njegov prvi snemani intervju, odkar je bila med vajo za naslednji prizor filma Rust v Novi Mehiki usodno poškodovana direktorica fotografije Halyna Hutchins, v ramo pa ustreljen režiser Joel Souza.

Sorodna novica Je Baldwin ravnal na svojo pest? Scenarij za film Rust ni predvideval streljanja.

V 80-minutnem pogovoru, ki ga je George Stephanopoulos opisal kot najbolj intenziven intervju njegove kariere zadnjih 20 let, novinar poudari tudi to, da naj v scenariju ne bi pisalo, da bi moral kdor koli pištolo sprožiti. 63-letnik je nemudoma odvrnil, da se to sploh ni zgodilo. "Pištola ni bila sprožena, nisem pritisnil na sprožilec. Nikoli ne bi v nekoga nameril s pištolo in pritisnil na sprožilec. Nikoli," je zatrdil igralec, ki so ga med intervjujem večkrat prevzela čustva. Sam je menil, da je orožje varno, sprožilo naj bi se, ko ga je odstranil iz toka, poroča BBC.

"Razmišljam, kaj bi takrat lahko naredil"

Na vprašanje, kako se je prava krogla znašla na snemanju, pa je odgovoril: "Ne vem. Nekdo je v pištolo dal pravo kroglo, kroglo, ki sploh ne bi smela biti na posesti," je poudaril pretreseni Baldwin, ki pa še zdaj težko verjame, da je do česa takega sploh prišlo, situacija se mu zdi neresnična. Ob vprašanju, ali gre za najhujšo stvar, ki se mu je zgodila v življenju, je producent odgovoril pritrdilno in pojasnil, da velikokrat razmišlja, kaj bi lahko takrat naredil.

V intervjuju se je Stephanopoulos lotil tudi vprašanja, kako se Baldwin spoprijema s tem, da je bilo orožje v igralčevih rokah, in njegov odziv na igralce, kot je George Clooney, ki je dejal, da sam vedno preveri pištolo. Strelno orožje naj bi režiserju podal njegov asistent Dave Halls, ki pa ni vedel, da je v njem pravo strelivo, tako je tudi zaklical, da gre za prazno pištolo. Hallsu jo je sicer predala orožarka Hannah Guiterrez-Reed, čigar odvetniki prav tako trdijo, da ne ve, od kod pravo strelivo – to je zdaj osrednje vprašanje policijske preiskave. Dobavitelji streliva sicer trdijo, da so za film zagotovili le slepe in umetne naboje.

Baldwin po nesreči prvič spregovoril za javnost