Foto: IMDb
Foto: IMDb

V ponedeljek je film Grete Gerwig presegel rekordnih 1,342 milijarde ameriških dolarjev (1,238 milijarde evrov) prihodkov, takšno vsoto je v blagajno studia namreč prinesel drugi del epiloga franšize Harry Potter, ki je bil na prvem mestu najbolj dobičkonosnih filmov Warner Bros doslej. Domači bruto prihodek filma Barbika je do nedelje znašal 592,8 milijona ameriških dolarjev (547 milijonov evrov), medtem ko prihodki filma v tujini znašajo 745,5 milijona dolarjev (688 milijonov evrov). Kmalu bo Barbika postal šele 13. film v zgodovini, ki bo na domačem trgu presegel 600-milijonski bruto prihodek.

Sorodna novica Največji zaslužkarji med filmi: kam se uvršča dvojica Barbenheimer?

Rekordi, ki jih je podrla Barbika – z Margot Robbie v glavni vlogi Mattelove slavne lutke – so številni. Blagajniška uspešnica je 16. avgusta dosegla še en pomemben mejnik, ko je prehitela tudi film Vitez teme Christopherja Nolana in postala največji film studia Warner Bros v Severni Ameriki.

Pohod na vrh lestvic?

Pred kratkim je Barbika na domačem trgu prehitela tudi uspešnico studia Illumination Universal – The Super Mario Bros, s tem pa je postala tudi najbolj dobičkonosen ameriški film leta 2023. Pričakuje se, da bo film v prihodnjih dneh prehitel tudi skupen zaslužek filma The Super Mario Bros in tako postal največji svetovni zaslužkar leta. To bi Barbiko postavilo na 15. mesto na seznamu najbolj dobičkonosnih filmov vseh časov. Naslednji film na lestvici, ki bo stal nasproti pohodu izjemno priljubljene Barbike, je Ledeno kraljestvo 2, na štirinajstem mestu.

Med tem je Greta Gerwig že postala režiserka z največjim zaslužkom med igranimi filmi na svetovnem trgu, na domačem pa je absolutna največja zaslužkarica med režiserkami, v družbi Sam Taylor-Johnson (50 odtenkov sive), Phyllide Lloyd (Mamma Mia!) in Jennifer Yuh Nelson (Kung Fu Panda).