Tožnika trdita, da sta si film izposodila zgolj zaradi Ane de Armas, na koncu pa se igralka v tem filmu sploh ne pojavi. Foto: EPA
Tožnika trdita, da sta si film izposodila zgolj zaradi Ane de Armas, na koncu pa se igralka v tem filmu sploh ne pojavi. Foto: EPA

Američana Conor Woulfe in Peter Rosza zahtevata skupaj pet milijonov ameriških dolarjev (4,4 milijona evrov) za duševne bolečine "v imenu vseh prizadetih gledalcev", saj sta plačala vsak po 3,99 dolarja (3,5 evra) za ogled glasbene romantične komedije Yesterday, ki jo je režiral Danny Boyle, v njej pa so ob Himeshu Patelu (v glavni vlogi) zaigrali še Lily James, Joel Fry, Ed Sheeran in Kate McKinnon. Prvotno je bila del zasedbe tudi Ana de Armas, a so jo v postprodukciji izrezali iz filma, ker je testno občinstvo presodilo, da je njen lik odveč.

Očitno pa je kljub vsemu ostala v napovedniku, kar omenjena Američana razumeta kot "oglaševalsko zavajanje". Kot sta zapisala v tožbi, ki je bila po poročanju Hollywood Reporterja v petek vložena v Los Angelesu, so v družbi Universal izkoristili "slavo, žar in briljantnost" omenjene igralke za promocijo filma, v katerem je sploh ni.

V družbi Universal se na tožbo še niso odzvali, molči pa tudi 33-letna igralka, ki se sicer lahko pohvali s kritiško precej bolje sprejetimi vlogami, na primer z nedavnim sodelovanjem pri zadnji bondiadi.

Film Yesterday (2019) je nekakšna mešanica med muzikalom in romantično komedijo, govori pa o nadobudnem pevcu in glasbenem ustvarjalcu, ki se udari v glavo in omedli. Ko se zbudi, ugotovi, da je edini na svetu, ki pozna zasedbo Beatles – in njihove skladbe, seveda.