Lily-Rose Depp igra popzvezdnico Jocelyn, ki pade
Lily-Rose Depp igra popzvezdnico Jocelyn, ki pade "v kremplje" izkoriščevalskega producenta Tedrosa Tedrosa (Abel Tesfaye). Foto: HBO

"Idol je bil eden najbolj provokativnih izvirnih programov HBO-ja in veseli smo močnega odziva občinstva," je sporočil tiskovni predstavnik HBO-ja. "Po dolgem premisleku smo se HBO, pa tudi ustvarjalci in producenti odločili, da ne bomo nadaljevali druge sezone. Hvaležni smo ustvarjalcem, igralcem in ekipi za njihovo neverjetno delo," so zapisali.

Ustvarjalci serije sicer niso imeli pripravljene zgodbe za več sezon, vendar jim je pogodba omogočala nadaljevanje. Kot poroča tabloidna revija People, so sicer pričakovano odločitev pri HBO-ju sprejeli šele pred kratkim.

Serija izpod prstov Sama Levinsona (režiser serije Euphoria), Abela Tesfaya (znan tudi kot glasbenik The Weeknd) in lastnika nočnih lokalov Reza Fahima je javnost razburila zaradi eksplicitnih spolnih prizorov in golote. Kritiki so serijo označili kot "najslabšo v zgodovini HBO-ja" in jo opisovali z izrazi, kot je "mučilna pornografija".

Idol naj bi z glavno junakinjo Jocelyn (Lily-Rose Depp) obravnaval predvsem temne plati zvezdništva. "Ključna težava je seveda v tem, da Idol ne ve, kaj v resnici hoče povedati o bremenih slave, o puhlosti zabavne industrije, o družbi, ki slepo malikuje popidole, in o vlogah, v katere tlačimo popzvezdnice. /.../ Ali je šov analiziral kulturo spektakla ali se je predvsem trudil, da bi tudi sam postal spektakel?" je v svoji recenziji zapisala MMC-jeva kritičarka Ana Jurc.

Sorodna novica Kje se je zalomilo z Idolom? O seriji, ki že velja za "eno najslabših vseh časov"