Kelsey Grammer je Frasierja prvič upodobil v nanizanki Na zdravje (Cheers), nato pa je dobil
Kelsey Grammer je Frasierja prvič upodobil v nanizanki Na zdravje (Cheers), nato pa je dobil "svojo", ki se posveča Cranovemu življenju po ločitvi in vrnitvi v rodni Seattle. Foto: AP

Grammer je v nanizanki upodobil psihiatra, ki vodi svojo radijsko oddajo, med domačimi štirimi stenami pa mu družbo delata godrnjavi priletni oče Marty in poštirkani brat Niles. Ob predstavitvi nove Paramountove pretočne platforme je Grammer dejal: "Z zadovoljstvom pričakujem naslednje poglavje v življenju dr. Frasierja Crana."

Podrobnosti o vrnitvi humoristične nanizanke na male zaslone še niso znane, prav tako za zdaj sodelovanja ni potrdil nihče drug od prvotne igralske zasedbe. John Mahoney, ki je upodobil Martyja Crana, je leta 2018 umrl, v nanizanki pa so igrali še David Hyde Pierce v vlogi Nilesa, Jane Leeves, ki je igrala angleško gospodinjo Daphne Moon, Peri Gilpin pa je poosebila Frasierjevo producentko Roz Doyle.

Frasier je bila med letoma 1993 in 2004 ena najuspešnejših ameriških humorističnih nanizank, v tem času je osvojila 37 nagrad emmy, od tega pet za najboljšo humoristično serijo. "Že nekaj časa so se vrstili pozivi oboževalcev k vrnitvi serije in zdaj so bili ti uslišani," je po poročanju BBC-ja dejal prvi mož CBS Studios David Stapf.

Nadaljevanje nanizanke naj bi predvajali na omenjeni novi pretočni platformi, a za zdaj še ni jasno, kdaj naj bi bilo to. Po poročanju Deadlina se to najverjetneje ne bo zgodilo pred letom 2022, saj Grammer trenutno sodeluje pri televizijskem projektu z Alecom Baldwinom,

To je že druga nanizanka iz 90. let, ki se vrača na male zaslone – pred kratkim so, kot smo poročali, napovedali tudi vrnitev Seksa v mestu.