Ellen DeGeneres se po dobrih 19 letih poslavlja z malih zaslonov – za zdaj. Foto: AP
Ellen DeGeneres se po dobrih 19 letih poslavlja z malih zaslonov – za zdaj. Foto: AP

Ellen, voditeljica pogovorne oddaje The Ellen DeGeneres Show, je z gostjami obujala spomine na vsa druženja in dogodivščine iz preteklih oddaj. Ellen je od septembra leta 2003 posnela več kot 3200 oddaj, zanje je prejela tudi nagrado emmy.

"Ko smo pred 20 leti skušali prodati zamisel o takšni oddaji, nihče ni bil navdušen, vsi so dvomili o njej. Ne, ker je šlo za drugačno oddajo, ampak ker sem bila jaz drugačna. Ko se je oddaja vendarle začela, nisem smela pred kamero izgovoriti besede 'gej' ali 'midve', da ne bi namignila na to, da ima partnerico." Kdo ji je dal takšna navodila, ni razkrila.

Dodala je: "Vsekakor nisem smela nikoli omeniti zveze 'moja žena', saj se takrat istospolnim še ni bilo dovoljeno poročiti. Še dobro, da so se časi spremenili, danes lahko besedo 'žena' izrečem, kadar koli želim." Ob tem je v občinstvu pogledala igralko Portio de Rossi, s katero sta poročeni od leta 2008.

Prva je na kavč sedla igralka Jennifer Aniston, ki je pri Ellen gostovala že kar 20-ič. "Rada te imam in cenim, kar si svetu dala v preteklih 19 letih. Tvoj prispevek je brezčasen," je dejala igralka in se voditeljici poklonila tudi zaradi njenega humanitarnega dela, saj je za različne organizacije namenila kar 40 milijonov dolarjev. Naklonjenost do Ellen sta izrazili tudi Billie Eilish in Pink, ki je ob tem zapela pesem What About Us, piše AP.

V zadnji oddaji so bile njene gostje tri ženske. Foto: AP
V zadnji oddaji so bile njene gostje tri ženske. Foto: AP

Obtožbe o "tokstičnem delovnem okolju"

Ellen je sicer leta 2020 doživela hladno prho, saj so v javnost prišle kritike in obtožbe o njenem nesramnem in hladnem odnosu do sodelavcev. Očitki o nadlegovanju in drugih nepravilnostih pri njeni oddaji so privedli celo do notranje preiskave. Čeprav je največ obtožb letelo na producente oddaje, so številni zaposleni izrazili tudi svoje neodobravanje glede tega, kako se glavna zvezdnica oddaje vede do drugih zaposlenih. Pozneje se je Ellen v skupinskem videoklicu približno 200 zaposlenim zelo čustveno opravičila in jim zagotovila, da se bo izboljšala. "Kogar koli sem prizadela, se mu opravičujem. Nikoli vas nisem želela užaliti," je dejala takrat.

Ob slovesu je dejala, da se še odloča o novih poklicnih izzivih, najprej pa bosta s Portio obiskali Ruando. "Nekaj vam polagam na srce. Upam, da sem vas v preteklih 19 letih navdihnila, kako pomembno je, da ste zvesti sami sebi. In če je kdo dovolj pogumen, da vam pove, kdo je v resnici, ga podprite, tudi če ga ne razumete. Če odprete svojo dušo in srce, boste pokazali sočutje. In prav sočutje je to, kar svet trenutno še kako potrebuje."