Oboževalci zgodbe o pogumni kitajski bojevnici bodo na film morali očitno še nekaj časa počakati. Foto: IMDb
Oboževalci zgodbe o pogumni kitajski bojevnici bodo na film morali očitno še nekaj časa počakati. Foto: IMDb

Film o Mulan naj bi v kinematografe prišel že marca letos, a so premiero filma že štirikrat prestavili zaradi ukrepov za zajezitev širjenja pandemije. Kot so v izjavi za javnost povedali producenti filma, ni več smiselno postavljati novega datuma za premiero. "Položaja je preveč negotov in nepredvidljiv, zato ne bomo več govorili o točnih datumih. Ko bomo z gotovostjo lahko trdili, da premiera bo, bomo to tudi objavili."

Dolgo pričakovana filmska adaptacija ene najuspešnejših disneyjevih risank pa ni edini film, ki so ga v tem studiu v zadnjih tednih prestavili ali odpovedali. Pozneje kot pričakovano bomo lahko videli tudi novi film Christopherja Nolana Tenet, ki bi prav tako kot Mulan moral premiero doživeti avgusta. Prestavljena so tudi snemanja nadaljevanj filma Avatar in serije filmov o Vojnah zvezd.

Potres v filmski industriji

Disney ni osamljen pri odpovedovanju in prestavljanju snemanj filmov in serij. Včeraj so koledar premier spremenili tudi v studiu Paramount. Največje presenečenje je prestavitev drugega dela filma o drznem vojaškem pilotu Mavericku Top Gun 2, ki ga bomo namesto letošnjega septembra, lahko videli šele aprila leta 2021.

Film se je tako pridružil drugim večjim napovedanim filmskim projektom, ki so zaradi pandemije prestavljeni, kot so Indiana Jones 5 in filma o ženskih superjunakinjah Wonder Woman in Black Widow.