Britanski režiser Christopher Nolan. Foto: AP
Britanski režiser Christopher Nolan. Foto: AP

Poznavalci filmske industrije so upali, da bo film čez poletje postal rešilna bilka za oslabljeno hollywoodsko produkcijo, ki jo je ošibila epidemija covida-19, vendar pa ne bo tako. Datum začetka predvajanja filma, ki bi moral v kinematografe priti sredi avgusta, je znova preložen.

Ne bo ga mogoče videti to poletje
Warner Bros je že dvakrat zamaknil začetek predvajanja vohunskega trilerja. Po prvotnih načrtih bi moral biti film v kinematografih 17. julija, nato so datum premaknili na 31. julij, zatem še na 12. avgust. Zdaj vse kaže, da film najverjetneje to poletje sploh še ne bo na ogled.

Toby Emmerich iz studia Warner Bros po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pravi, da so želeli vseskozi zagotoviti razmere, da bi film lahko uspel, obenem pa so hoteli pomagati tudi kinematografom, da bi lahko ponudili nove vsebine takoj, ko bi se odprli. "Na žalost se pandemija še naprej širi, zaradi česar smo znova prisiljeni odložiti datum izida filma."

V filmu je na kocki preživetje sveta, dogaja se na robu tretje svetovne vojne. Foto: IMDb
V filmu je na kocki preživetje sveta, dogaja se na robu tretje svetovne vojne. Foto: IMDb

Tenet (angl. doktrina, načelo, dogma) je "akcijska epopeja, ki je zasidrana v svetu mednarodnega vohunstva", povzema studio Warner. V glavnih vlogah nastopijo John David Washington (iz Črnega Kkklanovca Spika Leeja), Robert Pattinson in Kenneth Branagh.

Film z zgodbo o preprečitvi tretje svetovne vojne združuje visokoproračunski spektakel z izvirno zgodbo, po kateri britanski filmski ustvarjalec slovi in ki jo je že večkrat predstavil v filmih, kot so Memento, Izvor, Dunkirk in trilogija Vitez teme.