Šesterica prijateljiev ob vodometu in kavču iz uvodne špice serije. Foto: YouTube
Šesterica prijateljiev ob vodometu in kavču iz uvodne špice serije. Foto: YouTube

Napetost pred težko pričakovano posebno epizodo Prijatelji: Spet skupaj s podnaslovom The One We've Been Waiting For (Tista, ki smo jo čakali) ponudnik pretočnih vsebin HBO spretno stopnjuje, tudi z objavami napovednikov. Prvega, skupek kratkih izsekov, so objavili prejšnji teden, najnovejši, objavljen pred dvema dnevoma, pa ponuja širši vpogled v to, kako je epizoda zasnovana – gre za nekakšno obujanje spominov, kar so pri HBO-ju sicer že prej napovedovali.

Šesterica prijateljev Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) in David Schwimmer (Ross) se je po več prestavitvah (epizodo bi namreč morali posneti že lani, a je snemanje odpadlo zaradi pandemije) tako vrnila na prizorišče snemanj, se posedla na sloviti kavč in zaplesala ob zvokih znane uvodne špice, vmes pa med pomenkom s komikom Jamesom Cordnom razkrila nekaj spominov na desetletje, ki so ga preživeli z omenjenimi liki.

V enourni epizodi sicer ne bo manjkal niti kviz o poznavanju podrobnosti iz življenja šesterice prijateljev, kot kaže, pa se res obeta tudi prava parada zvezdniških obrazov (od Davida Beckhama, Lady Gaga, članov zasedbe BTS, Mindy Kaling do Justina Bieberja, celo Malala Yousafzai in Cindy Crawford se pojavita), ki pa so jih, zadovoljno ugotavljajo številni oboževalci, scenaristi premišljeno vključili v oddajo, tako da je poudarek še vedno na Prijateljih.

Šest osrednjih igralcev sicer ni dobilo navodil oz. scenarija, saj so snovalci želeli čim bolj pristen odziv na izzive in vprašanja, ki jim bodo zastavljena. Kljub temu pa se igralci – kot je razvidno že iz napovednika – niso ognili humorju, ki je zaznamoval izvirno serijo.

Skupaj z napovedniki sicer v javnost kapljajo tudi informacije o tem, koliko je omenjena šesterica zaslužila z vrnitvijo v newyorški stanovanji. Revija People je tako izbrskala, da je vsak v žep pospravil poltretji milijon dolarjev, skupaj torej 15 milijonov. A glede na pričakovano gledanost (samo napovednik si je v dveh dneh ogledalo 14 milijonov ljudi) in zanemarljive druge stroške snemanja epizode je verjetno tudi to dobra kupčija.