Zgodbe šestih prijateljev smo lahko spremljali deset sezon. Foto: BoBo
Zgodbe šestih prijateljev smo lahko spremljali deset sezon. Foto: BoBo

Zvezdniki televizijske nanizanke Prijatelji (Friends) se dogovarjajo o ponovni združitvi. Končnega dogovora še niso sprejeli, vendar vse kaže, da bo v ekskluzivnem delu nastopilo vseh šest zvezd Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry in David Schwimmer, kot tudi glavna ustvarjalca serije, David Crane in Marta Kauffman. Če in ko bo potrjeno ustvarjanje novega dela, sledi precej odrekanja igralske zasedbe, ki trenutno uspešno deluje na drugih področjih.

Fotografija, ki je podrla številne rekorde. Foto: Instagram
Fotografija, ki je podrla številne rekorde. Foto: Instagram

Čeprav je Anistonova oktobra hladno zavrnila ponovno združitev, je televizijski voditeljici Ellen DeGeneres pozneje zaupala: "Želimo si, da bi se nekaj zgodilo, vendar ne vemo, kaj ta nekaj je. Zato poskušamo. Trudimo se." Igralka je s fotografijo, na kateri se ji je pridružilo še preostalih pet prijateljev, podrla rekord Instagrama. S svojo objavo na družbenem omrežju pa sprožila številna ugibanja in navdušenje oboževalcev ob morebitni ponovni združitvi.

To je že drugi poskus oživljanja kultne serije. Leta 2016, ob počastitvi legendarnega filmskega direktorja in producenta Jamesa Burrowsa, se je pet prijateljev (Perry se je opravičil) ozrlo nazaj v proces ustvarjanja.

Nadvlada HBO Max

Kakor je že najavil telekomunikacijski velikan AT&T, maja naslednje leto prihaja nova pretočna platforma, HBO Max. WarnerMedia, pod čigar okriljem bo platforma tudi delovala, je s televizijsko nanizanko Prijatelji (Friends) podpisal za letni znesek 85 milijonov dolarjev. Petletna pogodba, vredna torej kar 425 milijonov dolarjev, bo HBO-jevim naročnikom tako omogočala ogled priljubljene serije. Novo epizodo si je vztrajno želel predstavnik potrošnikov pri WarnerMedia Bob Greenblatt, češ, da bi se ta lepo podala zastavljenemu programu HBO Max. Svetovna uspešnica s tem ne bo več na voljo na Netflixu, ki je zgolj v letu 2019 za pretakanje nanizanke odštel med 80 in 100 milijoni evrov, razlaga Hollywood Reporter.