Seks v mestu je TV-mreža HBO predvajala šest sezon, med letoma 1998 in 2004. Foto: IMDb
Seks v mestu je TV-mreža HBO predvajala šest sezon, med letoma 1998 in 2004. Foto: IMDb

V zadnjih letih se je že večkrat govorilo o morebitni oživitvi serije, ki je konec 90. let prejšnjega stoletja in do leta 2004 pred male zaslone prikovala milijone gledalk in gledalcev. A zaradi sporov med osrednjimi igralkami – to so bile Sarah Jessica Parker kot Carrie Bradshaw, Cynthia Nixon kot Miranda Hobbes, Kristin Davis kot Charlotte York in Kim Cattrall kot Samantha Jones – se je zdelo, da je Seks v mestu zgodba, ki bo ostala v preteklosti.

Vmes so igralke (no, pretežno Parkerjeva in Cattralova) sicer nekoliko zgladile spore in posnele filmsko različico serije (2008), ki ji je nato sledilo še nadaljevanje (2010), napovedan je bil tudi tretji del, leta 2017, ki so ga nato zadnji trenutek odpovedali, a oboževalci izvirne serije so ves čas upali, da bodo dočakali tudi nadaljevanje nanizanke.

Zdaj vse kaže, da nadaljevanje bo, predvajali ga bodo na pretočni platformi, pri snemanju pa naj bi sodelovale zgolj Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon in Kristin Davis, poroča revija Hello. Podrobnosti oživitve Seksa v mestu niso znane, uradno nadaljevanja niso potrdili niti pri mreži HBO.

Danes 64-letna Cattralova je že pred leti zatrdila, da je to poglavje svoje igralske kariere končala in da bi jo v morebitnem nadaljevanju serije morala igrati druga ženska: "Morda lahko ustvarijo temnopolto Samantho Jones ali Samantho Jones latinskoameriškega rodu."