"Vesel sem, da je trajalo tako dolgo, kot je," je na družbenih omrežjih zapisal Dan Goor, soustvarjalec komične serije, ki se je na zaslonih vrtela od leta 2013, in dodal, da je hvaležen televizijski mreži NBC, da je ustvarjalcem dovolila izvedbo spodobnega sklepnega dela, kot si ga liki in oboževalci zaslužijo. Serija, v kateri nastopajo tudi Andy Samberg, Terry Crews, Melissa Fumero, Andre Braugher, Stephanie Beatriz, Jo Lo Truglio, Dirk Blocker in Joel McKinnon Miller, bo namreč na ogled proti koncu leta, za oglaševanje pa naj bi izrabili tudi letošnje olimpijske igre.

"Srečen sem, da sem z zasedbo in ekipo sodeloval osem sezon," je priznal in pripomnil, da so to najbolj nadarjeni ljudje v poslu, ki so tudi dobri po srcu, vsi pa so postali kot družina. Serijo je sprva pod svoje okrilje sprejel Fox, ki pa jo je ukinil po petih sezonah. To je pri oboževalcih sprožilo val ogorčenja, s pozivi in "reševalno akcijo", ki je potekala predvsem na družbenih omrežjih, pa jo je v 24 urah vnovič oživil NBC.

"Srečen sem, da imamo najboljše oboževalce na svetu. Oboževalce, ki so nas dobesedno rešili pred ukinitvijo. Oboževalce, ki nas navdajajo z veseljem," je dejal Goor in dodal, da je bilo težko sprejeti odločitev, da se serija konča, vendar se jim je to zdel najboljši način, kako počastiti like, zgodbo in gledalce. 153 epizod naj bi bila sicer že od samega začetka tista "pravljična" številka, zadnja sezona pa bo tako imela le 10 epizod, kar je najmanjše število delov do zdaj, poroča Hollywood Reporter.

Leta 2014 je serija prejela zlati globus. Foto: EPA
Leta 2014 je serija prejela zlati globus. Foto: EPA

Za zadnjo sezono zavrgli najmanj štiri scenarije

Produkcijo so kot mnogi drugi lansko leto zaradi pandemije koronavirusa prekinili, ustvarjalni izzivi pa so se pojavili po vprašanju, kako naj bo serija napisana po letu, ki sta ga zaznamovala rasna neenakost in policijsko nasilje ter smrt Breonne Taylor in Georgea Floyda. Samberg je lani dejal, da so premišljevali o tem, kako ob trenutnih družbenih spremembah ustvariti komično serijo o policiji in pri tem ohraniti moralo. Za prihajajočo sezono, ki naj bi sprva prikazovala tudi vpliv pandemije na uslužbence, kot so policisti, so tako lanskega junija zavrgli najmanj štiri scenarije.

Serija, ki je leta 2014 prejela tudi nagrado zlati globus ter jo zaznamujeta absurdnost in humor, se je namreč velikokrat lotila tudi večjih družbenih problemov, kot je diskriminacija temnopoltih in istospolno usmerjenih. Zdaj se namerava posvetiti tudi policijskemu nasilju, lani junija pa so ustvarjalci serije in zasedba darovali denar za projekt National Bail Fund Newtwork.